Nieuws
Logo Sint-Katelijne-Waver

vrijdag 10 november 2017 13:53 - Sint-Katelijne-Waver

Fase 2 rioleringswerken Stationsstraat Sint-Katelijne-Waver van start

In augustus werd in Sint-Katelijne-Waver gestart met grote riolerings- en wegeniswerken in de Stationsstraat. De werkzaamheden verlopen vlot en op maandag 13 november kan fase II van start gaan. Het kruispunt Stationsstraat-Heisbroekweg wordt afgesloten, waardoor doorgaand verkeer van en naar het centrum via de Stationsstraat niet meer mogelijk is.

De werken in de Stationsstraat zijn één van de belangrijkste en grootste werven in de gemeente. De belangrijke straat krijgt gescheiden riolering onder de grond en een volledige make-over erboven. Als gemeentebestuur maken we van deze rioleringswerkenwerken van Pidpa-Hidrorio gebruik om een nieuwe asfaltbaan aan te leggen met aan beide kanten een betonnen fietspad”, vertelt schepen van openbare werken Joris De Pauw.

Geen doorgaand verkeer meer door Stationsstraat
Op maandag 13 november start de firma Vangeel met de uitvoering van fase II van de wegenis- en rioleringswerken in de Stationsstraat. Deze fase omvat het gedeelte van de Stationsstraat vanaf het kruispunt met de Heisbroekweg tot aan de Dorpsbeek.

Bij aanvang van fase II wordt het kruispunt met de Heisbroekweg afgesloten voor doorgaand verkeer. “Het gedeelte van de Heisbroekweg tussen de Stationsstraat en Drevendaal zal enkel toegankelijk zijn voor werfverkeer”, vertelt schepen van mobiliteit Tom Ongena. “De fietsoversteekplaats ter hoogte van Drevendaal wordt beveiligd aan de zijde van de Stationsstraat. De gemeente plaatst een betonnen barrière langs de oversteekplaats met een versmalde doorgang voor het werfverkeer zodat fietsers hier veiliger kunnen oversteken.”

Door het afsluiten van het kruispunt met de Heisbroekweg zal doorgaand verkeer van en naar het centrum via de Stationsstraat niet meer mogelijk zijn. “De omleiding loopt via de Kempenarestraat-Mechelsesteenweg-Lemanstraat. Voor fietsers hebben we een kortere omleiding voorzien via Drevendaal en Leyland. Voor hun veiligheid werd in Drevendaal een afgeschermd dubbelrichtingsfietspad voorzien”, zegt Ongena.

Bereikbaarheid voor bewoners en handelszaken
De bewoners zullen tijdens de werken hun woning kunnen bereiken. “De aannemer werkt op zo’n manier dat de impact voor de bewoners minimaal is”, pikt schepen De Pauw weer in. “Enkel op de dagen wanneer er voor hun deur gewerkt wordt, zal hun woning niet bereikbaar zijn. Op de andere dagen kunnen ze hun woning bereiken doordat de aannemer minderhindersteenslag plaats waar voertuigen kunnen over rijden.” Ook de handelszaken in de Stationsstraat blijven op die manier bereikbaar voor hun klanten.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Sint-Katelijne-Waver

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar