Nieuws
Algemeen logo bibliotheek

vrijdag 10 november 2017 12:19 - Mechelen

Boekbabydag in de Mechelse Bib

Op zondag 12 november 2017 staat de Stedelijke Openbare Bibliotheek Mechelen volledig ter beschikking van de allerkleinste bezoekers. De bibliotheek nodigt alle kinderen van 0 t.e.m. 3 jaar uit om allerlei verrassingen te ontdekken: een gezellig voorleeshoekje, een zacht pieterpeuterpad, een heus hindernissenparcours en een babycafé met gezonde knabbeltjes. De jeugdbib is uiteraard ook open.

“Met de publiekswerking van de Bibliotheek Mechelen willen we iedereen goesting doen krijgen in lezen”, zegt schepen van Cultuur Björn Siffer (Groen). “En dat lukt uiteraard nog beter als kinderen al op zeer jonge leeftijd kennis maken met boeken. De Boekbabydag is dé hoogdag voor jonge boekenliefhebbers met tal van activiteiten.”

Tijdens de Boekbabydag laat de Bibliotheek Mechelen (groot-) ouders met hun kleine kinderen genieten van boeken en de wondere wereld die ze oproepen.
En dat doet de bib op verschillende manieren: met voorleesplekjes, een theaterstuk over Dikkie Dik, knutselen met de boeken van Hervé Tullet,…

“Ieder talent spreken we aan, elk kind vindt in onze bib zijn gading. De bib toont dat boeken en samen activiteiten doen rond boeken enorm leuk kan zijn. Kinderen die dat vroeg ontdekken, blijken later vaak taalvaardiger en kunnen ook sneller lezen en rekenen. Daarnaast is voorlezen ook gewoon heel gezellig, goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten later. Allemaal goede redenen om al op piepjonge leeftijd naar de bib te komen”, zegt Björn Siffer.

7 voorstellingen
Tijdens de Boekbabydag heeft de bib ook een zevental voorstellingen in petto die een extra zintuiglijke dimensie geven aan het beleven van baby- en peuterboekjes. “Met muzische prikkels en spelletjes, verhalen in de huifkar, yoga voor ouders en peuters, dansen, spelen en schilderen aan de hand van prentenboekjes maken baby’s en peuters kennis met de wondere wereld die de boekjes in zich dragen”, zegt Björn Siffer.

- Klankennest (0-23 maanden): wil je de muziekmicrobe aan je kindje doorgeven? Kom dan naar ons theater voor een heerlijk rustig muzikaal moment.
- Spelen met muziek (0-23 maanden): tijdens deze workshop wordt iedereen muzikant! We creëren een muzikale omgeving waarbij de ouders en kinderen geprikkeld worden om samen op een muzikale en creatieve manier plezier te maken.
- Verhalen in de huifkar (0-3 jaar): stap in onze huifkar, nestel je in een deken en droom weg bij de mooiste verhalen van de bib.
- Yoga voor ouders en peuters (2-3 jaar): yoga en kinderen, niet te combineren? Toch wel! Tijdens deze sessie ontdek je hoe peuters genieten van een halfuurtje kwaliteitstijd met hun ouder(s).
- Prentenboekendans (2-3 jaar): swingend en dansend maken de peuters kennis met enkele kanjers van prentenboeken.
- Knutselpret met Hervé Tullet (2-3 jaar): Hervé Tullet maakt ongelooflijk grappige, speelse kleuterboekjes. In deze workshop lezen we die boekjes niet alleen voor, we gaan ook op zoek naar toekomstig schildertalent.
- Dikkie Dik en de taart (2-3 jaar): in een intieme, speelse sfeer beleven de peuters een dag uit het leven van Dikkie Dik. En niet zomaar een dag: het is zijn verjaardag!

De Boekbabydag is er voor de allerkleinsten. Komen er toch grote broers en zussen mee? Dan zijn zij (vanaf 4 jaar) welkom in de verhalenjungle in de krantenzaal.
Voor de gelegenheid richt de bib daar allerlei gezellige voorlees- en spelhoekjes in.

Praktisch
Iedereen is welkom in de bib op zondag 12 november van 9u30 tot 12u en in de namiddag van 13u30 tot 16u30.

Voor de zeven voorstellingen is het aantal plaatsen beperkt. Bij aankomst stelt de bib samen met de bezoeker een programma samen afhankelijk van de nog beschikbare activiteiten. Op voorhand reserveren kan niet. Wie eerst komt heeft uiteraard de grootste keuze.
Er kunnen maximum 2 workshops gevolgd worden per kindje.
Alle activiteiten zijn gratis.

De Boekbabydag is er voor de allerkleinsten. Komen er toch grote broers en zussen mee? Dan zijn zij (vanaf 4 jaar) welkom in de verhalenjungle in de krantenzaal.
Voor de gelegenheid richt de bib daar allerlei gezellige voorlees- en spelhoekjes in.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar