Nieuws
mercado mechelen 2

zaterdag 21 oktober 2017 16:16 - Mechelen

[VIDEO] Mercado 2.0 in Oude Vleeshalle

Dit weekend is het zover. De tweede editie van Mercado Mechelen wordt ruimer, mooier en nog leuker dan vorig jaar. Met heel veel lekker eten en drinken van Mechelse ondernemers. Met het pop-up restaurant van sterrenzaak Centpourcent. En met verschillende kookworkshops.

Drieëndertig standhouders vullen de standjes met het lekkerste eten en drinken dat Mechelen en omstreken te bieden heeft. Mechelse klassiekers zoals Vishandel Emiel met oesters, Maturin met gevogelte of de Broodbroeders met hun heerlijke brood. Maar ook weer veel jonge, creatieve starters. Zoals Brigit Desenfans van Cono Pizza Bros, die een nieuwe zaak opstart in de Hoogstraat en het Mechels publiek al eens laat proeven. Of Moon Dillien van Toost die met croque-monsieurs de markt wil veroveren. Of heerlijk gebak van Laura Aernoudt en Jilke Debacker die al bakkend mensen blij maken. Jonge ondernemende dames met veel goesting om te ondernemen, die geven we graag een podium.

We zijn ook heel trots op onze samenwerking met Axel Colonna-Cesari van sterrenzaak Centpourcent en zijn team. Zij zullen op onze Mercado een eigen variant op peking eend maken. Mensen met een UITPAS met kansentarief krijgen een stevige korting aan de stand van Centpourcent. Zij eten voor twee euro + drankje in plaats van zes euro. Zo hopen we ook mensen die het minder makkelijk hebben een leuke namiddag aan te bieden. De volledige opbrengst van de stand van Centpourcent gaat naar de Refuge, het sociaal restaurant en tewerkstellingsproject in Mechelen dat we een heel warm hart toedragen. Deze Mercado Mechelen is niet alleen een culinaire topper, maar ook sociaal en inclusief.

Je kan op de Mercado Mechelen niet alleen ontdekken en proeven, maar ook zelf koken. Zaterdag- én zondagvoormiddag kan je samen met Zahia Belkhiri tajines maken en die samen met je partner opeten (betalend). Met een stevige bundel kooktips en recepten kan je daarna aan de slag in de Marokkaanse keuken. En in samenwerking met De Voorzorg organiseren we zaterdag een workshop budgetvriendelijk koken en zondag een workshop koken voor singles. Helemaal gratis.

“We focussen dit jaar nog meer in op beleving. Mechelen heeft op het vlak van eten en drinken heel wat te bieden. Ondernemers met lef en goesting die heerlijke gerechten maken. Zo zetten we Mechelen ook op de kaart als een culinaire stad met boeiende ondernemers. De komst van De Vleeshalle in februari is daar een hoogtepunt van”, aldus Caroline Gennez.

“Donderdag start de opbouw van dit grootste evenement”, aldus Karla Celis. “En de zaal zal er meteen anders uitzien. De zaal is groter geworden door het uitbreken van zijwanden en trap, waardoor er meer ruimte is, wat je als bezoeker zeker zal merken. Wij hebben er veel zin in, Mechelen is welkom.”

De Mercado Mechelen is open zaterdag 21 oktober van 10 uur tot 20 uur en zondag 22 oktober van 10 uur tot 18 uur.

foto: Radio ReflexKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar