Nieuws
Film Bloed, zweet en tranen

zaterdag 21 oktober 2017 10:37 - Mechelen

Film in de maak over dienstencentrum De Schijf en woonwijk Oud-Oefenplein

‘Bloed, zweet en tranen’ : dat is de werktitel van de film die momenteel in dienstencentrum De Schijf en woonwijk Oud-Oefenplein in regie door Said Aghassaiy (alias ‘Pita’) wordt opgenomen.

De opnames zijn zopas gestart, na vier voorafgaandelijke workshops waarbij kandidaat-acteurs en –actrices werden gezocht. ‘Bloed, zweet en tranen’ (voorlopige werktitel) wordt na ‘Niet zijn thuis’ en ‘Stapelgek van M’ vorig jaar de derde Mechelse film, geregisseerd door ‘Pita’.

“Het verhaal speelt zich af in en rond dienstencentrum De Schijf in de wijk Oud-Oefenplein in Mechelen-noord. Een platenfirmabaas organiseert een muziektalentenwedstrijd in een wijk, waarbij liefst € 25.000 te winnen valt. Een diverse groep van kandidaten schrijft zich hiervoor in. Zij kennen mekaar aanvankelijk niet, maar beginnen naderhand toch een hechte groep te vormen. Dan blijkt dat muziektalentenwedstrijd opgezet spel is en de platenfirmabaas met het geld aan de haal is gegaan. Uiteindelijk komt alles nog wel goed met als belangrijkste boodschap dat de deelnemers mekaar beter hebben leren kennen, ondanks de tegenslag die zij hebben moeten ervaren”, licht ‘Pita’ kort de inhoud van de film toe.

De cast bestaat uit een 20-tal acteurs en actrices, van zowel autochtone als allochtone afkomst. Daartoe werden bewoners, jong en ouder, van de wijk Oud-Oefenplein na vier workshops geselecteerd. Regisseur ‘Pita’ wist eveneens stand-up comedian Bert Gabriëls uit Heffen te strikken in de hoofdrol als de malafide platenfirmabaas. Ook onder meer de Mechelse Bellemadam Myriam Sips en zanger John Reels maken hun verrassende opwachting.

“Deze film kan zeker en vast een goed beeld geven van hoe het leven zich in een Mechelse sociale woonwijk zich voltrekt. In dienstencentrum De Schijf aan het Oud-Oefenplein is er veel beweging met een positief verhaal. Deze film gaat dit goed weergeven en ondersteunt dit ten volle. Het is een goede zaak dat de diverse werkingen en initiatieven, die daar gebeuren, mee in de film worden verwerkt. We merken alleszins dat de filmopnames een positieve vibe in het dienstencentrum losweken en de gebruikers betrokkenheid betonen”, stelt schepen van Wijk- en Dorpszaken Katleen Den Roover.

“Als voorzitter van het Sociaal Huis en dus ook van het dienstencentrum De Schijf ben ik zeer verheugd over deze film, die vooral de diversiteit in het dienstencentrum en in deze hele wijk in beeld brengt. Ons dienstencentrum is een afspiegeling van de wijk. Het is eigenlijk de draaischijf van de wijk, waar veel diverse activiteiten doorgaan voor zeer uiteenlopende doelgroepen. Het betekent een grote kracht voor de samenleving. Ik ben ervan overtuigd dat Pita dit mooi in beeld zal brengen”, zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis.

De filmopnames vinden plaats tot in de loop van december, waarna de montages volgen. De première van de film plant ‘Pita’ in het voorjaar 2018. De stad Mechelen en het Sociaal Huis ondersteunen deze realisatie met een bedrag van € 5500.

foto: stad MechelenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar