Nieuws
Oxfam-logo-

donderdag 12 oktober 2017 11:05 - Mechelen

Wereldwinkel verhuist met afhaalpunt naar dorpshuis Leest

Wereldwinkel Leest stapt mee in het verhaal van de recent vernieuwde dorpshuiswerking. De medewerkers gaan samen met de vrijwilligers van het dorpshuis naast een afhaalpunt voor Wereldwinkel Leest ook de boekenruil en de afhaalservice van de bibliotheek verzorgen.

Oxfam Wereldwinkels lanceert voor Wereldwinkel Leest een webshop, waarbij klanten elektronisch een bestelling kunnen plaatsen en deze dan afhalen in het dorpshuis van Leest. Dit is een aanvulling op de mogelijkheid die al eerder bestaat om elektronische bestellingen van boeken, cd’s en dvd’s te doen bij de centrale bibliotheek Mechelen. “De startdatum is voorzien nu zaterdag 14 oktober”, zegt schepen van Cultuur Björn Siffer. “Mensen kunnen vanaf dan terecht bij het afhaalpunt van Wereldwinkel Leest op woensdagnamiddagen van 12 tot 16 uur en donderdagavonden van 18 tot 20 uur. Ook voor boekenruil is er op de locatie een ruimte voorzien.”

Extra dynamiek
“Het afhaalpunt van de Wereldwinkel zal extra dynamiek geven aan de werking van het dorpshuis en past helemaal in de vernieuwde dorpshuizenvisie, waarbij de stad dorpsinitiatieven faciliteert en de ontmoetingsfunctie van het dorpshuis stimuleert. De samenwerking met Wereldwinkel Leest versterkt ongetwijfeld de dorpshuiswerking met uitbreiding van de vrijwilligerspool”, meent schepen van Wijk- en Dorpszaken Katleen Den Roover.

Feestelijke opening
Nu zaterdag 14 oktober (Wereldwinkeldag in heel Vlaanderen) houdt Wereldwinkel Leest een feestelijke opening in het dorpshuis om hun verhuis bekend te maken. Hierbij is dan ook de boekenruil en de bibservice geopend. Tijdens de weekends van 2-3 en 9-10 december gaat de Wereldwinkel een gedeelte van het dorpshuis omvormen tot een geschenkenwinkel, zoals zij dat jaarlijks deden in de pastorij van Leest. Ook dan zal de boekenruil en de bibservice extra geopend zijn.

Oxfam-koffie
“Oxfam Wereldwinkels zet tijdens de Week van de Fair Trade koffie in de kijker. Met onze kennis van de koffieketen, onze expertise in eerlijk handel drijven met koffieboeren en hun coöperaties en ons uitgebreid assortiment koffie, maken we bezoekers en klanten warm voor ons verhaal en stimuleren we hen om onze producten te leren kennen, te proeven en te kopen. Zo willen we iedereen aan de eerlijke koffie krijgen”, aldus nog Frie Verbruggen van Oxfam Wereldwinkel Leest.

Info: oxfamwereldwinkels.be/leest

foto: logo OxfomKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar