Nieuws
Kerkhof Mechelen

donderdag 12 oktober 2017 15:47 - Mechelen

Extra toezicht op begraafplaats na diefstallen aan graven

De stedelijke dienst Begraafplaatsen ontving de voorbije dagen enkele klachten van diefstallen van bloemsierstukken en vazen aan graven op het kerkhof.

“Zulk vandalisme is ronduit schandalig en volkomen ontoelaatbaar”, reageert schepen van Begraafplaatsen Marc Hendrickx (N-VA). “We gaan hieraan dan ook kordaat paal en perk stellen. Met Allerheiligen in aantocht zal de stedelijke begraafplaats extra in de gaten worden gehouden door onder meer gemeenschapswachten of de wijkagent. Dit moet een ontradend effect hebben op mensen die met weinig stichtende gedachten naar het kerkhof komen. Iedereen die slachtoffer werd of wordt, raad ik aan klacht neer te leggen bij de lokale politie, zodat we de omvang in kaart kunnen brengen en vervolgens gepaste maatregelen kunnen nemen. Wie liever geen officiële klacht neerlegt, kan wel nog best een melding doen bij de stedelijke dienst Begraafplaatsen aan de Ziekenbeemden 4. Eveneens wie verdachte handelingen waarneemt, mag dit melden, want sociale controle is belangrijk”, aldus nog schepen Marc Hendrickx.

De stedelijke begraafplaats is dagelijks geopend van 9 tot 18 uur. Alle medewerkers van de dienst Begraafplaatsen zullen de komende weken druk in de weer zijn om te zorgen dat het kerkhof van Mechelen er piekfijn bijligt met Allerheiligen en uiteraard zullen ook zij extra waakzaam zijn.

Foto: Stad MechelenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar