Nieuws
Warm Welkom Weekend 2017

woensdag 11 oktober 2017 21:31 - Mechelen

Zonnig Warm Welkom Weekend kondigt zich aan

Warm wordt het tijdens het weekend van 13, 14 en 15 oktober zeker en vast in Mechelen. Ligt het niet aan de nieuwe herfst- en wintermode, het mooie nazomerweer, dan wel aan de ontvangst door de Mechelse handelaars.

Tijdens dit shoppingweekend stellen de handelaars naar goede gewoonte hun nieuwe collectie voor en leggen ze hun klanten extra in de watten met een hapje of drankje en leuke randanimatie. Het hoogtepunt van dit weekend wordt zonder twijfel de rijdende catwalk op zondag.

Tijdens het Warm Welkom Weekend van 13 tot 15 oktober stellen de Mechelse handelaars met veel fierheid hun nieuwe collecties aan jou voor en verwennen ze je extra met een hapje, drankje en leuke randanimatie.

Animatie en workshops
Zo zorgen keukenpercussie Van Slag en het feeërieke violistenduo Sara Toestra er met hun opzwepende ritmes op zaterdag voor dat de beginnende herfstkoude geen vat op je krijgt. Ook de acteurs van het Mechelse collectief ‘Studio Belle Epoque’ zullen de straten sieren. Originele workshops, georganiseerd door verschillende handelaars, zorgen ervoor dat je je dit weekend geen moment verveelt. Wat dacht je van een workshop Marokkaans koken of vilten hoeden maken? Een overzicht van de workshops vind je op shoppeninmechelen.be/warmwelkom.
Rijdende catwalk op zondag

Hét hoogtepunt van het Warm Welkom Weekend beleef je dit keer echter op zondag. Niet alleen zijn de winkels dan geopend, organisator Mechelen MeeMaken vzw pakt op 15 oktober van 13u tot 18u namelijk uit met een rijdende catwalk! Een truck, gesponsord door Van Dievel Transport en herfstig versierd door Mechelse bloemist Vincent Moens, rijdt die middag doorheen de winkelstraten en houdt halt op een zestal stopplaatsen. Daar showen verschillende handelaars hun leukste artikelen. Een VIP-bus, waarop genodigden en minder mobiele bezoekers kunnen plaatsnemen om de show met een drankje vanop de eerste rij mee te maken, volgt de truck op de voet. Kortom: een niet te missen event! Het parcours en de timings van de truck en bus vind je op shoppeninmechelen.be/warmwelkom. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door niemand minder dan Ben Roelants (Vlaanderen Vakantieland).

Het vernieuwende idee om de verschillende modeshows, die tijdens vorige edities van het Warm Welkom Weekend steeds versnipperd plaatsvonden, te groeperen op één rijdende catwalk, komt volledig van de handelaars zelf. Voor de praktische uitwerking nam organisator Mechelen MeeMaken vzw evenementenbureau Julita in de arm. Deze samenwerking werd mogelijk gemaakt met middelen van het EFRO en Hermès project Mechelen MeeMaken, dat als doelstelling heeft om de Mechelse handel en horeca op een innovatieve manier meer en beter te laten samenwerken.

Vernieuwde D. Boucherystraat
Tijdens het weekend van 13 – 15 oktober gaat ook de Désiré Boucherystraat weer open na een lange periode van werken. Nu de heraanleg van de straat klaar is, verwelkomen de handelaars uit de Boucherystraat je opnieuw met open armen.

Bereikbare stad
Op zondagmiddag van 12u tot 18u zijn de straten die langs het parcours van de truck liggen (Bruul, IJzerenleen, Onze-Lieve-Vrouwestraat) auto- en parkeervrij, maar geen zorgen: Mechelen blijft meer dan voldoende bereikbaar. Met uitzondering van de Centerparking in de Blauwhondstraat (die dag enkel bereikbaar voor abonnees), blijven alle parkings bereikbaar. Het parkeergeleidingssysteem toont de meest actuele status van de parkings. Ook de randparkings Zandpoortvest, Rode Kruisplein, Douaneplein en parking Nekker blijven bereikbaar.

Parkeer je op het Douaneplein of P+R De Nekker dan kan je de gratis shopping shuttle nemen. Die pendeldienst brengt je naar de Grote Markt en weer terug. Op zaterdag rijdt de shopping shuttle van 10u tot 18u, op zondag van 13u tot 18u.

Handenvrij shoppen
Wil je tijdens het shoppen je handen vrij hebben, dan kan je gebruik maken van de dienst ‘Handenvrij shoppen’. Hoe werkt dit? Je laat je aangekochte spullen achter in de winkels en ’s avonds of op een ander door jou gekozen moment worden je boodschappen aan huis geleverd. Binnen Mechelen gebeurt dit door middel van een cargo-bike, leveringen buiten Mechelen gebeuren via klassiek transport. Voor een levering binnen Mechelen betaal je slechts 6 euro. Een overzicht van de deelnemende handelaars vind je via de app ‘Handenvrij shoppen’ of je herkent hen aan de sticker op het raam.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar