Nieuws
Op schattenjacht in de hondsbossen (2)

woensdag 11 oktober 2017 18:20 - Sint-Katelijne-Waver

Op schattenjacht in de Hondsbossen van Sint-Katelijne-Waver

Het gemeentebestuur en de Natuurpunt-afdeling van Sint-Katelijne-Waver hebben een wandeling uitgestippeld die kinderen de natuurpracht van de Hondsbossen laten ontdekken.

Aan de hand van een schatkaart volgen ze een route van drie kilometer. Leerlingen van het vierde leerjaar van de Heilig Hart School mochten als eerste op schattenjacht.

De Hondsbossen zijn een deel van het oude Waverwoud. Het bos bevat een rijke fauna en flora. “Om kinderen de kans te geven deze te ontdekken, hebben we een speciale wandeling uitgewerkt”, vertelt burgemeester en schepen van jeugd Kristof Sels. “Met de hulp van een schatkaart en herkenningspunten onderweg moeten kinderen hun weg vinden. Tijdens de tocht wachten hen zes opdrachten. Per juist antwoord krijgen ze een letter en met deze letters moeten ze een woord vormen. Wie dat woord vindt, ontdekt de grootste schat die we bezitten.”

Schepen van onderwijs Ronny Slootmans vindt de nieuwe wandeling erg waardevol. “Onze schoolkinderen krijgen regelmatig les over het milieu en de natuur. Met deze wandeling kunnen zij op een originele manier op ontdekking gaan in dit mooie stukje natuur dat in onze gemeente zelf gelegen is.”

Je kan ook zelf met je vriendjes of ouders op schattenjacht. Haal de gratis schatkaart op in het gemeentehuis of download ze op www.skw.be/kinderwandeling.

Foto: Georges VerschorenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Sint-Katelijne-Waver

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar