Nieuws
oppngo

dinsdag 10 oktober 2017 11:50 - Mechelen

Smartphone-app ‘OPnGO’ nu ook bruikbaar voor parkeren op openbare weg

Dankzij OPnGO dient de autobestuurder zich niet meer naar de parkeerautomaat te begeven om een parkeerticket te kopen.

Met OPnGO stelt de stad Mechelen een gratis applicatie ter beschikking van de autobestuurders waarmee ze makkelijker en sneller op de openbare weg kunnen parkeren. Concreet stelt de OPnGO-applicatie de autobestuurder in staat om:

- zijn parkeerplaats rechtstreeks op straat te betalen via zijn smartphone, zodat hij zich niet meer hoeft te verplaatsen;

- zijn parkeertijd met één enkele klik op afstand te verlengen;

- zijn digitale facturen te raadplegen.

Loopt de gebruiker dan het risico om een bekeuring te krijgen wanneer hij zijn parkeerplaats met de OPnGO heeft betaald? Helemaal niet, want de parkeerwachter kan alle actieve parkeersessies in real time raadplegen.

De applicatie zal gebruikt kunnen worden voor 5200 betaalde parkeerplaatsen op de openbare weg in de stad.

Zo wordt Mechelen de eerste stad in België waar autobestuurders OPnGO kunnen gebruiken op de openbare weg. In het buitenland wordt OPnGO reeds gebruikt in volgende de steden: Dudelange (Luxemburg), Metz en Sarreguemines (Moselle), Ouistreham (Calvados), Vernon (Eure) en Enghien-les-Bains (Val-d’Oise). Andere steden zullen weldra hun voorbeeld volgen.

“Met de ingebruikname van de parkeermeters met kaartlezers en sms-parkeren, werden de betaalopties voor het parkeren op het openbaar domein de laatste jaren al gevoelig uitgebreid”, vertelt schepen van Mobiliteit Marina De Bie. “Met de uitbreiding van de app van OPnGO naar de parkeerplaatsen op het openbaar domein wordt het gebruiksgemak nog groter.”

“De ontwikkeling van nieuwe (betaal)technologieën staat niet stil. Ook ‘OPnGO’ biedt nieuwe mogelijkheden om parkeergelden te betalen. Het speelt in op het gebruiksgemak voor wie in Mechelen wil parkeren. Via eenvoudige handelingen kan men zijn parkeerticket betalen, dit zonder sms-kosten en het brengt ook een aanzienlijke besparing mee voor de stad. We kunnen hier dus spreken van een win-win,” vult schepen van Financiën Walter Schroons aan.

OPnGO reeds actief in overdekte parkings

OPnGO is sinds april reeds beschikbaar in Mechelen in vijf parkings in het hartje van de stad: Parkings Grote Markt, Veemarkt, Kathedraal, Centerparking en Hoogstraat, deze zijn alleen in beheer van Indigo.

In totaal wordt de applicatie gebruikt in een dertigtal steden in Frankrijk, Spanje en België. OPnGO biedt de autobestuurders ook een makkelijke en digitale toegang tot meer dan 120000 parkeerplaatsen in ongeveer 300 parkings. OPnGO, operationeel sinds juni 2016, telt vandaag tienduizenden klanten. De start-up rekent voornamelijk op zijn bevoorrechte partnerschappen met Indigo, wereldleider op het gebied van parkeren, Gecina, de eerste Franse vastgoedonderneming gespecialiseerd in kantoorgebouwen, en AccorHotels, Europees leider in de hotelsector.

OPnGO wil hét digitale referentieplatform worden en autobestuurders het meest complete antwoord bieden op hun parkeerbehoeften. OPnGO staat voor keuze, zorgt voor een grote toegankelijkheid en is volledig papierloos. De dienst biedt een parkeerervaring aan die volledig past in de huidige tijdgeest van digitalisering en staat synoniem voor tijdwinst, comfortverhoging en geldbesparing.

Concreet stelt OPnGO de autobestuurder in staat om:

- eenvoudig beschikbare parkeerplaatsen in de buurt te vinden;

- te parkeren in parkings zonder een ticket te moeten nemen en zonder langs de kassa te moeten passeren, dit dankzij nummerplaatherkenning en de mogelijkheid tot mobiel betalen;

- de factuur via e-mail te ontvangen en een overzicht te krijgen van de historiek van de parkeersessies op de smartphone.

OPnGO geeft een nieuwe dimensie aan de klantbeleving van de autobestuurder. Parkeren in overdekte parkings wordt opnieuw uitgevonden met ‘handenvrije’ toegang, mobiele betaling en geolokalisatie van alle beschikbare parkeeroplossingen. Het doel is om zijn gebruikers een goede plaats op het goede moment en aan de goede prijs aan te bieden.

De OPnGO-applicatie is gratis beschikbaar in de App Storeen in Google Play.

foto: logo OPnGOKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar