Nieuws
Stadslogo Mechelen

dinsdag 10 oktober 2017 11:00 - Mechelen

Mechelse stadsdiensten ondervinden nauwelijks hinder door stakingsactie

De nationale staking uitgeroepen door het ACOD heeft in Mechelen geen effect op de dienstverlening bij de stad.

“Zoals steeds zetten onze ambtenaren de dienstverlening naar de mensen toe voorop. Zoals het een lokale Overheidsorganisatie van het jaar siert, kunnen ook vandaag alle Mechelaars terecht zoals op elke andere dinsdag”, zegt eerste schepen Marc Hendrickx.

Er zijn slechts enkele mensen die vandaag kozen te staken. Bij de diensten die daar last van zouden kunnen ondervinden zoals de Uitvoeringsdiensten, de loketten in het Huis van de Mechelaar en de dienst Begraafplaatsen zijn er nauwelijks stakers genoteerd en is de opvolging gegarandeerd. De Mechelaar ervaart dus geen hinder van de staking bij de stadsdiensten.

Wel hinder bij NMBS & De Lijn
Bij de spoorwegen is de actie wel goed voelbaar. Heel wat treinen zijn afgeschaft. De treinen die wel rijden rijden heel wisselvallig. Ook bij De Lijn is er sprake van hinder. De grootste hinder is voelbaar op lijn 500 (Mechelen – Rumst – Boom – Aartselaar – Antwerpen Zuid). De stadslijnen in Mechelen rijden wel, maar her en der zijn er ritten afgeschaft.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar