Nieuws
Toeters en Bellen 2

dinsdag 10 oktober 2017 16:37 - Mechelen

[AUDIO] Toeters en Bellen organiseert verjaardagsfeestjes voor kinderen in armoede

Vandaag werd de vzw Toeters en Bellen boven de doopvont gehouden. Het wordt een platform dat kinderen die omwille van armoede of een lastige gezinssituatie geen verjaardagsfeestje kunnen organiseren, toch een leuke dag wil laten beleven met hun vriendjes en vriendinnetjes.

“In mei is het idee eerder toevallig ontstaan”, zeggen oprichtsters Inneke Vos en Veerle De Wael. “We zijn ervan overtuigd dat ieder kind het verdient om een verjaardagsfeestje te krijgen. Alleen is dit soms niet mogelijk door een lastige gezinssituatie of door armoede. Voor zo’n kind is elke verjaardag dat het zijn of haar vriendjes niet kan uitnodigen opnieuw een confrontatie met die armoede.”

“Met de vzw Toeters en Bellen willen wij alle kinderen de kans geven om een feestje te organiseren”, klinkt het. “Al richten we ons zeker niet alleen op mensen in armoede. Iedereen kan bij ons een verjaardagsfeestje bestellen. Met de winst die we hierop maken kunnen we dan goedkopere of zelfs gratis feestjes organiseren voor kinderen die moeten opgroeien in armoede. We hopen dus dat heel veel mensen solidair willen zijn zodat een kind dat het thuis wat lastiger heeft, toch een mooie dag kan beleven.”

De feestjes zullen georganiseerd worden met de hulp van verschillende partners. “Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor sportieve feestjes, of net een een heel creatieve verjaardag.”, aldus Inneke Vos. “Kinderen in armoede die een verjaardagsfeestje willen bestellen, kunnen in eerste instantie aankloppen bij het Sociaal Huis en worden via die weg tot bij ons gebracht.”

Foundation organiseert feest om geld in te zamelen

Om Toeters en Bellen in de opstartfase een duwtje in de rug te geven, organiseert de Foundation Mechelen 1904 op 20 oktober een groot feest in Kasteel Tivoli. “Het is een heel waardevol project, omdat je niet weet of het verjaardagsfeestje betaald werd door de ouders, of het gesponsord werd. Er is dus geen stigmatisering”, zegt Jan Simons van de Foundation. “Om hen te ondersteunen organiseren we in Tivoli een walking dinner en dansfeest ten voordele van Toeters en Bellen. We hopen heel wat mensen en bedrijven rond de tafel te krijgen voor dit mooie project.”

Wie een verjaardagsfeestje wil bestellen, moet wel nog heel even geduld uitoefenen. “We hopen tegen begin december volledig operationeel te zijn”, klinkt het bij de initiatiefnemers.

Website: www.toeters-en-bellen.be

Audioreactie Inneke Vos, Toeters en Bellen:

Audioreactie Jan Simons, Foundation Mechelen 1904:

Foto: Radio ReflexKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar