Nieuws
UPS fiets

woensdag 13 september 2017 17:44 - Mechelen

UPS gaat in Mechelen nu ook leveren met electrische cargofiets

UPS is in het centrum van Mechelen gestart met leveringen met een elektrische cargofiets als onderdeel van een testperiode van zes maanden. De leveringen vinden plaats op de “Bruul”, de hoofdstraat, en de omliggende zijstraten.

Een UPS chauffeur bestuurt de cargofiets die uitgerust is met een laadbak waarin 12 middelgrote pakketten passen. De cargofiets wordt geladen vanuit een bestelwagen die geparkeerd staat in de buurt van het stadscentrum.

“Het gebruik van elektrische cargofietsen is een doeltreffend alternatief in drukke stadscentra. Ze verminderen vervuiling en files, onze koolstofvoetafdruk en werkingskosten. Bovendien maken ze veel minder lawaai”, zo vertelt Fernando Falcón, countrymanager, UPS Belgium. “UPS ziet zichzelf als een onderdeel van de oplossing en zal als partner blijven samenwerken met lokale overheden om de milieuimpact van het leveren van pakjes te beperken. We kijken er al naar uit om deze tests uit te breiden naar andere steden in België.”

“Het Mechelse stadsbestuur is steeds op zoek naar slimme vormen van mobiliteit die toegankelijkheid en leefbaarheid in het stadscentrum verenigen,” vertelt Bart Somers (Open Vld), burgemeester van Mechelen. “We zijn geïnteresseerd in het ontwikkelen van slimme diensten die duurzame oplossingen bieden. Ik ben blij dat we samen met bedrijven als UPS aan dit veelbelovende experiment kunnen werken.”

De test in Mechelen is een van de vele innovatieve leveringstesten die UPS uitvoert in Europa. Ze is onderdeel van het Rolling Laboratory van UPS: het testen van alternatieve brandstoffen en voertuigen met geavanceerde technologie in verschillende leveringssituaties.

“We zijn ervan overtuigd dat vervoer per cargofiets een essentieel onderdeel is van de vervoersoplossing in ons stadscentrum,” zegt Marina De Bie (Groen), schepen van mobiliteit in Mechelen. Ik ben blij dat UPS met deze test een partner is geworden in ons streven naar een milieuvriendelijkere oplossing voor pakketvervoer in Mechelen.”

Vorig jaar werd een elektrische fiets met succes geïntroduceerd in Leuven. Andere gelijkaardige projecten van leveringen te voet of per fiets in de binnenstad, zijn door UPS opgestart in Frankfurt (Offenbach), Hamburg, München, Oldenburg en Herne, en in België, Frankrijk, Ierland, Italië en Oostenrijk.

UPS heeft sinds 2009 wereldwijd meer dan $ 750 miljoen geïnvesteerd in alternatieve brandstof, voertuigen met geavanceerde technologie en brandstofstations. UPS zet meer dan 8.500 voertuigen met een lage uitstoot in: pedaalkracht, elektrisch ondersteunde fietsen, elektrische en hybride elektrische voertuigen en aardgas, hernieuwbaar aardgas en propaan. UPS maakt van duurzaamheid een prioriteit, wereldwijd.

Foto: UPS BelgiumKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar