Nieuws
open gebedsdag

dinsdag 12 september 2017 21:25 - Boom

Open gebedshuizendag in Boom

Sinds half 2014 komen de cultureel-religieuze gemeenschappen van Boom samen in een verenigd overlegplatform. Het gemeentebestuur en de politie wilden op deze manier nauwere contacten en samenwerking opbouwen met de verschillende culturele gemeenschappen die in Boom verenigd zijn.

Het eerste jaar was dan ook vooral gericht op kennismaking en ontmoeting in voornamelijk de eigen locaties, vaak onbekend voor de anderen. Waar het platform startte met een afvaardiging van de Spaanse gemeenschap, moslimgemeenschap, parochies en de evangelische kerk, groeide deze ondertussen uit tot een groep met vertegenwoordigers van nog andere evangelische kerken en alle parochiale centra.

Vorig jaar groeide het idee om een gezamenlijke activiteit te organiseren, gericht naar een open communicatie met alle Bomenaars. Deze gebedshuizendag is dan ook een vervolg op het succesvolle intercultureel ‘stam-boom-stam’ feest van 2016. Na enkele maanden voorbereiding, kan de Bomenaar dus op zaterdag 23 september kennismaken met verschillende culturen en religies in zijn gemeente.

Enkele verenigingen zetten hun deuren open tussen 10u en 13u of tussen 14u en 17u. Je kan terecht bij

Hamza vzw – Velodroomstraat 303
Moskee Al Hijra – Kruisstraat 29
Christelijk Centrum – Beukenlaan 54 (nieuwe locatie)
Zout en Licht – Rubensstraat 2
Bron van redding – Blauwstraat 46
O.L. Vrouwkerk – Grote Markt
Heilig Hart kerk – Antwerpsestraat
Sint-Catharina Kerk – Pastorijstraat.

Daarnaast zijn er tal van locatie die geen religieuze functie meer hebben maar wel een omweg waard zijn zoals het Clarissen Klooster – Gasstraat 4, de voormalige Sint-Anna kapel – Kapelstraat, de Dekenij en de tuin – Hoogstraat 28, de Processiekapel – Vrijheidsstraat en de voormalige Paterskerk – J.F. Willemstraat.

Het platform wil op deze manier de Bomenaar met ‘open’ armen ontvangen en laten kennismaken met hun cultuur, religie en tradities.

foto: gemeente BoomKlik hier voor meer nieuws uit de regio Boom

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar