Nieuws
Stadslogo Mechelen

dinsdag 12 september 2017 19:07 - Mechelen

Jonge gezinnen welkom op Cultuurplein tijdens UiT zonder UiTlaat

De hele binnenstad is op zondag 17 september autovrij en ingepalmd door 70 standhouders en keuvelende bezoekers. Het Cultuurcentrum Mechelen en haar partners rond het autovrije Cultuurplein kiezen overdag voor een gezinsvriendelijk programma en in de vooravond voor jongeren. Muziekliefhebbers komen in de avond aan hun trekken.

Tijdens de zevende editie van UiT zonder UiTlaat staan het Cultuurcentrum en haar artistieke werkplaats voor jongeren H30 opnieuw op het Cultuurplein. Partners Kidscam en het Filmhuis zijn ook van de partij alsook Beeldsmederij De Maan, de Academie voor Beeldende Kunst, het Conservatorium en cultuurcafé de KUUB.

In de namiddag (13u-18u) kan je op en rond het Cultuurplein niet alleen terecht voor info over projecten, tentoonstellingen en voorstellingen die in het Cultuurcentrum geprogrammeerd staan maar vind je ook info van de partners.

Doorlopend kunnen gezinnen met kleine kinderen genieten in het magische tentje van MOVO (5+). Daar vindt elk kwartier een theatervoorstelling plaats voor 15 à 20 bezoekers. Op het Cultuurplein zal ook een houten draaimolen staan voor kinderen tot 6 jaar. Meer nog, die draaimolen zal worden aangedreven door de energie van hun ouders. Om tussendoor even de ledematen los te gooien is er DJ Benny Blue van Radio Modern. Hij zal plaatjes draaien voor groot en klein.

De Academie voor Beeldende Kunsten richt een open atelier in. Een berg materiaal en begeleiders staan zondag ter beschikking om te knutselen. In Beeldsmederij De Maan kan men interactieve workshops volgen. Het Filmhuis organiseert in de namiddag een rondleiding in de projectiecabine en samen met vzw Kidscam tonen ze in het Auditorium van het Cultuurcentrum Mechelen voor kinderen en gezinnen een doorlopende collage van kortfilms.

In de vooravond (18u30-20u) neemt de DJ van Drinks en Jokes het over met een hip, jong en alternatief concept op maat van jongeren. Op het terras van cultuurcafé de KUUB kan je genieten van een drankje van de bar en een hapje uit de foodtruck. Af en toe onderbreekt een stand-up comedian de flow van coole beats met een verrassend intermezzo, waarna DJ opnieuw een schijfje draait.

“Dit belooft weer een heel gezellige dag te worden”, zegt schepen van Cultuur Björn Siffer “Lekker grasduinen in het cultuuraanbod, kuieren langs de standjes en proeven van het culturele hedonisme waarvoor ons Cultuurplein staat – het kan allemaal tijdens UiT zonder UiTlaat.”

In de avond (20u30) komt de concertliefhebber aan zijn trekken want dan zet Clement Peerens Cultuurcentrum in rep en roer met zijn muzikale boormachine CPex. Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor dit betalend concert. Dit is meteen het eerste concert waarin centrale gast van het seizoen 2017-2018 Aram van Ballaert zal optreden. Naast de gimmick Lady Dave (CPex) zal hij het komend seizoen bewijzen over nog veel meer muzikale persoonlijkheden te bezitten – Aram is onder meer een begenadigd klassiek gitarist. Aram trakteert ons op minstens 4 adembenemende concerten.

foto: logo stad MechelenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar