Nieuws
sp&o

dinsdag 12 september 2017 18:54 - Mechelen

30ste Triatlonweekend

Tijdens het weekend van 16 & 17 september staat Mechelen opnieuw in het teken van triatlon. Deze dagen organiseert de triatlonclub SP&O immers opnieuw zijn jaarlijks triatlonweekend aan de Eglegemvijver te Hombeek.

Om iedereen van de triatlonsport te kunnen laten genieten breidt het weekend dit jaar uit met wedstrijden voor de jeugd. Zo vinden zaterdagochtend wedstrijden plaats voor de jeugd C (12-13 jaar), jeugd B (14-15) en jeugd A & Junioren (16-21 jaar).

Wie vorige editie nog geen kennis had gemaakt met Spodeno zal er ditmaal niet meer aan kunnen ontsnappen. Deze speelse dolfijn krijgt immers zijn eigen kinderloop waarbij de allerkleinsten kunnen kiezen tussen een loopafstand van 500 of 1000 meter. Iedereen is winnaar want aan de finishlijn krijgt elke deelnemer een leuke medaille en een welgekomen versnapering.

Op zaterdagmiddag wordt dan weer teruggegrepen naar het gekende concept van de bedrijventriatlon. Hierbij is het de bedoeling dat vrienden, familie of collega’s een team vormen van één zwemmer, één fietser en één loper om zo in estafette-vorm een kwarttriatlon af te leggen. Projectontwikkelaar Brummo, die begin 2017 startte met de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk aan de Eglegemvijver, zet dit jaar mee zijn schouders onder dit concept waardoor deze wedstrijd vanaf deze editie als de Brummo Bussines Triatlon door het leven gaat.

Traditioneel vinden we bij deze teams steeds een aantal bekende gezichten terug. Zo heeft onder meer de bekende triatlete Sofie Goos haar deelname reeds bevestigd met het Brunel-team. Andere bekende gezichten die jaarlijks weerkeren zijn onder andere Ronny Mosuse en Unizo tompman Karel van Eetvelt. Ook villa Clementina is jaarlijks op de afspraak met een steevast het grootste aantal teams. Het dagcentrum voor kinderen met een beperking in Zemst koppelt de sportieve uitdaging aan het goede doel.

Om de eerste dag gezellig af te ronden kan na de wedstrijd, mits inschrijving, aangeschoven worden aan de BBQ en zorgt de coverband Tomcat ervoor dat de sfeer goed ook na de wedstrijd meteen goed zal zitten.

Zondagochtend staat de short distance wedstrijd op het programma. Deze vormt steevast het sluitstuk van het “Start to triatlon” project waarbij mensen in 12 weken worden klaargestoomd om voor het eerst in hun leven mee te doen aan een triatlonwedstrijd.

Met zijn 30ste editie vormt deze jubileum-editie van de Autopartners kwart triatlon op zondagmiddag alvast een klassieker op de stayer wedstrijdkalender. Wie worden de opvolgers van Elise Scheerens en Jonathan Wayaffe die vorig jaar het succes compleet maakten voor thuisclub Sp&o.

foto: Sp&oKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Klik hier voor meer sportnieuws

Commentaar