Nieuws
Logo Racing Mechelen 2017 v3

zondag 10 september 2017 11:18

Kontich en Racing Mechelen hielden elkaar in evenwicht

Zaterdagavond maakte Racing Mechelen de verplaatsing naar promovendus Kontich. Na een 1-0 achterstand wist Racing in de 2de helft de score nog om te buigen, maar op het einde viel dan toch nog de gelijkmaker.

Het eerste halfuur was er weinig te beleven, Racing probeerde wel om in de 16 van Kontich door te dringen, maar het kon op geen enkel ogenblik de thuisdefensie ontwrichten. Na 33 minuten scoorde De Bakker voor de thuisploeg de openingstreffer. Enkele minuten later kwamen de Mechelaars goed weg wanneer de bal de deklat trof.

Na de pauze ging Racing Mechelen op zoek naar de gelijkmaker, in de 57′ lukte Fontaine erin om de 1-1 op te tekenen. Het was meteen het signaal voor de bezoekers om op zoek te gaan naar een tweede doelpunt. Twintig minuten later was het zover, Wout Kerckhofs kon de bal in het Kontichse doel deponeren. Het was nadien nog bibberen tot het einde want de huisploeg kwam bij momenten gevaarlijk opzetten. Bij één van die doorbraken diende Ledent al zijn kunnen te etaleren om de bal in extremis nog van onder de deklat weg te werken. Enkele minuten later was het de beurt aan thuisdoelman Verheyen om uit zijn pijp te komen bij een harde uithaal van Hens. Nadat Racing bij een aantal thuispogingen goed was weggekomen scoorde in de 85ste minuut Kontich-kapitein De Cock dan toch de 2-2. Opluchting bij Kontich, ontgoocheling bij Racing dat voor de tweede maal dit seizoen een driepunter in de laatste minuten aan zijn neus zag voorbijgaan.

tekst: racingmechelen.beKlik hier voor meer nieuws over Reflex

Klik hier voor meer sportnieuws

Commentaar