Nieuws
yannick ferrera veld 2017

vrijdag 8 september 2017 14:34

“Niet naar Oostende kijken, maar focussen op onszelf”

Zondagavond ontvangt KV Mechelen hekkensluiter KV Oostende. De Kustboys sprokkelden nog geen enkel punt.

“Niemand had verwacht dat KV Oostende nul punten zou halen in hun eerste wedstrijden”, zegt KVM-coach Ferrera. “Maar het is niet zo dat we daardoor meer naar Oostende gaan kijken. We moeten in de eerste plaats naar onszelf kijken en focussen op wat wij moeten doen. We moeten enkel met onszelf bezig zijn, dat is al moeilijk genoeg.”

Zondagavond wil Ferrera vooral inzet en efficiëntie zien van zijn spelers. “Behalve tegen Genk, hebben we vier goede wedstrijden gespeeld. We weten dus wat we kunnen en moeten er vertrouwen in hebben. We haalden niet het aantal punten dat we misschien verdienden, maar dat gaan we oplossen. Hopelijk tegen Oostende al.”

Achterin staat het voorlopig nog niet zoals het moet, Malinwa kon zelfs geen enkele keer de nul houden. “We weten waar het fout loopt”, aldus Ferrera. “En hopelijk kan ik zondagavond zeggen dat we de oplossing daarvoor gevonden hebben. Er is in ieder geval geen nervositeit binnen de groep. Iedereen kijkt net enorm uit naar de wedstrijd. Aan motivatie is er absoluut geen gebrek.”

Tomecak nog niet speelgerechtigd

Mogelijk komt nieuwe spits Silvère Ganvoula voor het eerst in actie. “Hij is fysiek klaar, dat toont hij op de training. Hij kent de competitie en liet ook al mooie dingen zien in de oefenwedstrijd tegen AZ. Hij is dus klaar om te spelen voor ons. Een systeem met twee spitsen behoort zeker tot de mogelijkheden.”

Die andere late nieuwkomer, rechtsachter Ivan Tomecak, zal er nog niet bij zijn. “Hij zal nog niet speelgerechtigd zijn. We wachten nog op een document uit Saoedi-Arabië”, weet Ferrera. “Dat is vervelend, maar hij was fysiek nog niet in orde voor een basisplaats. Het is natuurlijk wel jammer dat we hem ook niet kunnen laten invallen. In de loop van volgende week zou dit zeker in orde komen.”

Pedersen selecteerbaar, Leal nog niet

Nicklas Pedersen kan er dit weekend wel bij zijn. “Hij is volledig hersteld en kan dus geselecteerd worden. Bij Randall Leal is dat nog niet het geval. Hij komt net terug uit blessure en is nog niet klaar om te spelen. Filipovic voelde gisteren iets op training en bleef uit voorzorg aan de kant. Normaal is hij er tegen KVO wel gewoon bij.”

Foto: Radio ReflexKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar