Nieuws
Yannick Ferrera KVM

vrijdag 11 augustus 2017 15:20

Gekwetste Vitas er niet bij tegen ex-club Gent

Morgen ontvangt KV Mechelen AA Gent. Ex-Buffalo Uros Vitas zal er niet bij zijn. De verdediger liep een lichte blessure op.

AA Gent heeft zijn start volledig gemist. De club van Hein Vanhaezebrouck sprokkelde geen enkel punt uit de eerste twee wedstrijden en bleef dus achter met 0 op 6. “Dat is voor iedereen een verrassing en had niemand verwacht”, zegt KV-trainer Yannick Ferrera. “Maar veel hing af van details, want ze speelden wel degelijk goed. Voor hetzelfde geld hadden ze 6 op 6 gehad. Ze hebben een sterke ploeg en voor mij hoort Gent zeker bij de top-3 in België.”

Vorig seizoen won Malinwa in eigen huis met 2-0 van de kampioen van 2015. “En hopelijk kunnen we ook dit jaar de punten thuis houden” klinkt het. “Het zal niet makkelijk worden maar het kan zeker, want thuis zijn we erg moeilijk te kloppen. Maar voetbal is geen wiskunde, veel hangt af van geluk, emoties en details die je niet altijd in de hand hebt. We hebben een sterk team, nu is het aan de spelers om progressie te blijven maken en zich te tonen op het veld.”

Vitas gekwetst

Uros Vitas, die de voorbije twee wedstrijden op de bank bleef, is er niet bij morgen. “Hij voelde eigenlijk eind vorige week al iets”, weet Ferrera. “Dat werd deze week erger, dus willen we geen enkel risico nemen. Het is zeker geen spierletsel, dus we hopen dat het snel genezen is want Vitas is een goede speler en het is altijd jammer als zo iemand geblesseerd uitvalt.”

Ook Leal, Kolovos, Van Cleemput en Moris liggen nog in de lappenmand. Voor youngsters De Schoenmaeker, Smolders, De Bie en Bandé is wel plaats in de selectie.

Foto: Radio ReflexKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar