Nieuws
doornlaarboekenhoeve

vrijdag 11 augustus 2017 22:42 - Mechelen

Boekenweekend in Doorlaerboekenhoeve

Wat acht jaar geleden begon als een initiatief om buren dichter bij elkaar te brengen is ondertussen uitgegroeid tot een vaste zomerafspraak voor boekenliefhebbers.

In de buurt werd in 2009 gevraagd om boeken die niet meer gelezen werden samen te brengen om te verkopen ten voordele van de buurtwerking. De eerste editie was meteen een schot in de roos. Maar tegelijk vroegen mensen om ook hun eigen boeken zelf te kunnen verkopen. De boekenmarkt was geboren. De boeken die echter geschonken werden namen echter gaandeweg toe en algauw werd besloten om in de hoeve een permanente ruimte in te richten met boeken. De boeken worden verkocht of uitgeleend aan mensen uit Heffen en omgeving. Twee jaar geleden werd dan ook besloten om aan de straatzijde een permanent boekenruilkastje te plaatsen. Het kastje is bijzonder populair en inspireerde de Mechelse stadsdiensten om op een grotere schaal een boekenruil op te zetten. Voor de
boekenruil in Heffen werd dan ook een samenwerking opgezet waarbij de medewerkers van de Doorlaerboekenhoeve mee instaan voor het onderhoud en het aanvullen van boekenruilkastjes die er ondertussen bij kwamen. De boekenhoeve is gedurende het jaar regelmatig open.

Op zondag 13 augustus is er opnieuw de vertrouwde boekenmarkt. Ondertussen zijn alweer meer standhouders ingeschreven dan de voorgaande jaren. Op die manier is het aanbod ook steeds uitgebreider. Maar er is nog plaats. De boekenmarkt is vaak ook de uitgelezen gelegenheid om in je eigen boekenvoorraad te rommelen en misschien zelf ook eens wat boeken te verkopen.

In de hoeve zelf is er een ruim aanbod aan boeken in alle mogelijke genres. De verkoop is ten voordele van de buurtwerking van de Kaashoek en het onderhoud van de Doorlaerboekenhoeve die ook deels dienst doet als gemeenschapscentrum voor de buurt (Burendag, nieuwjaarsdrink, …). De boekenmarkt is te bezoeken tussen 9.30 en 16u. Er is parking voorzien in de buurt.

Na het succes van vorig jaar is ook de leesfee weer van de partij. Zij leest gratis voor om 11u. voor alle kinderen van 3 tot 14 jaar. Na haar optreden deelt ze ook de prijzen uit van een gratis kleurwedstrijd. Hiervoor kunnen kinderen de kleurplaat inkleuren die op de facebookpagina van de Doorlaerboekenhoeve staat.

foto: Facebookpagina doorlaerboekenhoeveKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar