Nieuws
politie

vrijdag 11 augustus 2017 22:11 - Lier - Mechelen - Putte - Sint-Katelijne-Waver

18 arrestaties na talloze huiszoekingen in internationaal drugsdossier

Doorgedreven onderzoek van lokale politie Mechelen-Willebroek resulteert in zestien huiszoekingen, achttien arrestaties en het in beslag nemen van drugs, gsm’s, geld en verboden wapens.

Eind februari 2017 waren enkele jongeren in de Wielewaalstraat in Mechelen getuige van een discussie met schermutseling tussen een aantal mannen in en rondom een geparkeerd voertuig, waarbij wapenvertoon en bedreigingen niet geschuwd werden. De jongeren maakten hiervan melding bij de lokale politie Mechelen-Willebroek.

Bij aankomst van de interventieploeg werden er echter geen betrokkenen meer aangetroffen. Het desbetreffende voertuig werd echter wel met ingeslagen ruit achtergelaten. In het voertuig lag nog een kleine hoeveelheid drugs.

Het parket van Antwerpen, afdeling Mechelen vorderde hierop een onderzoeksrechter die politie Mechelen-Willebroek gelastte met het onderzoek. De rechercheurs konden een netwerk van Nederlandse en Belgische telefoonnummers in kaart brengen waarop intensief onderzoek werd gevoerd.

Het doorgedreven speurwerk resulteerde de afgelopen weken in 16 huiszoekingen, zowel in Nederland als België, waarbij in totaal 18 personen werden opgepakt. Twee Nederlanders die bij een huiszoeking in Den Haag werden gearresteerd wachten op hun uitlevering aan ons land.

Samen met de opgepakte personen – 15 mannen en 3 vrouwen, het merendeel tussen de 40 en 60 jaar oud – werden nog drugs (samen ongeveer 1000 XTC-tabletten, 900 gr. weed, 2,5 kg. speed), gsm’s en simkaarten, cash geld en verboden wapens (matrakken, boksbeugels, pepperspray) in beslag genomen.

Vandaag moesten al 5 personen de raadkamer passeren in het kader van hun voorlopige hechtenis: alle 5 blijven ze aangehouden, 3 van hen in de gevangenis en de 2 anderen onder elektronisch toezicht.

Verder onderzoek zal de rol van de gearresteerde personen verder moeten uitklaren.

De Huiszoekingen vonden plaats in: Mechelen, Antwerpen, Onze-Lieve-Vrouw Waver, Putte, Heist-op-den-Berg, Begijnendijk, Herentals, Hasselt, Lier, Grobbendonk, Tienen en Den Haag.

De Politiezone Mechelen-Willebroek kreeg de gewaardeerde medewerking van de politiezones: Tienen-Hoegaarden, Lier, Heist, BRT (Begijnendijk-Rotselaar-Tremelo), Neteland, Limburg Hoofdstad en Den Haag.

foto: www.pzvlas.be



Klik hier voor meer nieuws uit de regio Lier

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Putte

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Sint-Katelijne-Waver

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar