Nieuws
hond dierenbescherming

donderdag 10 augustus 2017 14:49 - Mechelen

Dierenbescherming start crowdfunding voor hondenweide

De Mechelse Dierenbescherming start een crowdfunding om zo genoeg geld bij mekaar te krijgen voor een hondenweide.

Momenteel zitten de honden bij de Mechelse Dierenbescherming zowat de hele dag in hun hok. “Om ze toch te laten bewegen, gaan onze vrijwilligers elke dag wandelen met de dieren”, zegt Sabine Slaets van de Dierenbescherming. “Maar we houden de honden dan steeds aangelijnd, zodat ze niet zouden kunnen weglopen. Om ze toch vrij te kunnen laten rondlopen en ravotten hebben we een stuk van het domein al afgezet met hekken, maar dat is slechts een tijdelijke oplossing.”

Daarom wil de Dierenbescherming de huidige ‘betonnen woestijn’ omvormen tot een speelparadijs voor honden. “In totaal willen we het domein opdelen in een tiental hondenweiden”, weet Slaets.”Deze zullen verschillende functies hebben. Zo komt er een weide waar we de honden kunnen trainen, maar ook een stuk waar ze naar hartenlust kunnen graven en klimmen. Door het domein op te splitsen in meerdere weides kunnen we ook verschillende honden tegelijk uit hun hok laten.”

Maar de heraanleg van het terrein kost natuurlijk geld, en daarom start de Dierenbescherming met een crowdfunding. “We hopen dat heel wat mensen hun steentje willen bijdragen aan deze vernieuwing, want in totaal zullen we zo’n 30.000 euro nodig hebben. Daarnaast willen we ook een oproep doen aan bedrijven met een goed hart. We zijn namelijk nog op zoek naar mensen die aarde kunnen leveren, de omheiningen kunnen zetten of het beton dat er nu ligt kunnen uitgraven”, zegt Slaets.

Wie Dierenbescherming Mechelen wil steunen kan dat via onderstaande links. Daarnaast maakte de Dierenbescherming ook een filmpje waarin ze hun plannen uit de doeken doen.

Crowdfunding: https://www.gofundme.com/vrijopdewei

Webshop: https://geprint.be/product-categorie/clubshops/dierenbescherming-mechelen/



Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar