Nieuws
Truck Dijkstein (1) (002)

vrijdag 19 mei 2017 15:04 - Sint-Katelijne-Waver

Leerlingen Dijksteinschool leren waarop te letten bij vrachtwagens in het verkeer

Als één van de winnaars van de prijsvraag ‘Veilig op weg’ kreeg de gemeentelijke basisschool Dijkstein uit Sint-Katelijne-Waver een vrachtwagen op bezoek. Vrijwilligers van transportfirma Van Dievel kwamen de leerlingen duidelijk maken waarop ze moeten letten wanneer ze in het verkeer een vrachtwagen tegenkomen.

Bij het begin van het schooljaar 2001-2002 ging Transport en Logistiek Vlaanderen, de beroeps- vereniging van ondernemingen in transport en logistiek, van start met ‘Veilig op Weg’. Dit is een verkeersveiligheidscampagne naar scholieren uit het derde tot en met het zesde leerjaar, waarbij deze leerlingen geleerd worden hoe zij verkeersveilig moeten omgaan met vrachtwagens. Er wordt hierbij speciale aandacht geschonken aan de gevarenzones (dode hoeken).

Het zijn vrijwilligers uit de transportsector zelf die de scholen bezoeken. In Dijkstein waren het drie medewerkers van Van Dievel uit Mechelen die langskwamen. “Van Dievel Transport is het boegbeeld van Truck Veilig 2017″, vertelt managing director Louis De Wael. “Al meer dan tien jaar engageren onze erkende opleiders zich om in scholen en op evenementen opleidingen en les te geven. Drie opleiders rijden met een trekker-oplegger ter plaatse om de verkeersveiligheid te verhogen en (dodehoek)ongevallen te vermijden.”

De sessie startte met een theoretisch gedeelte waarbij de leerlingen een dvd te zien kregen. Hierin werd uitgelegd waarop ze moeten letten wanneer ze langs een vrachtwagen wandelen of fietsen. Nadien volgde het praktijkgedeelte. De leerlingen namen plaats achter het stuur van een vrachtwagen om zelf te ervaren wat de chauffeur wel en niet kan zien.

“Veiligheid in het verkeer moet men al van jongsaf aan leren, dus de school is de ideale stek om ook dat aspect in de kijker te plaatsen”, stelt schepen van onderwijs Ronny Slootmans. “Voor schoolkinderen is zo’n vrachtwagen gigantisch groot, het is dan ook goed om er ook de gevaren van te kunnen inschatten. Daarom zijn wij de firma Van Dievel zeer dankbaar dat zij hun expertise ter beschikking stellen van onze kinderen!” Schepen van mobiliteit Tom Ongena en schooldirecteur Daniël Le Page kunnen dit alleen maar beamen.

foto: gemeente Sint-Katelijne-WaverKlik hier voor meer nieuws uit de regio Sint-Katelijne-Waver

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar