Nieuws
Yannick Ferrera KVM

donderdag 18 mei 2017 17:18

“Mathematisch kan het nog, dus we zullen hard ons best doen”

Het seizoen voor KV Mechelen zit er bijna op. Het gaat voor de laatste keer op verplaatsing naar Stayen en speelt daarmee al voor de vijfde keer dit seizoen tegen de Kanaries.

Malinwa zou al met zes goals verschil moeten gaan winnen om de finaleplaats tegen Genk te kunnen bemachtigen. “Mathematisch is alles nog mogelijk, maar dat zal moeilijk zijn. We zullen ons best doen voor komende match, en er een goede wedstrijd van proberen maken. We zien wel waar we eindigen. En de speelbal van STVV, dat zullen we niet zijn”, klinkt het bij coach Ferrera.

Zes keer scoren zal wellicht moeilijk zijn, maar voor de twintigste keer een clean sheet halen, moet kunnen. Voor Ferrera is het duidelijk, “Ik zou nu tekenen voor een extra clean sheet. We behalen dan 1/2 , dat zou prachtig zijn. Alleen het KV van 1988-89 met Michel Preud’homme in doel deed beter.”

Tevreden terugblikken op seizoen

Of KV tegen Sint-Truiden wint of niet, Yannick Ferrera kijkt zeker tevreden terug op het afgelopen seizoen. “We mogen fier zijn op wat we gepresteerd hebben dit seizoen. Zeker gezien de omstandigheden waarin we trainen, ons budget en de vele gekwetsten, is het prachtig en uitzonderlijk geweest”, aldus de KV Mechelen-coach. “We gaan blijven werken en nadenken over hoe we het volgend seizoen beter kunnen doen. Hopelijk wordt het volgend jaar niet weeral nét niet”.

Verdier en Vitas zijn er niet bij

Ook deze week neemt Ferrera weer twee spitsen op in de selectie. Hij verkiest deze keer Osaguona en Peffer boven Verdier. Ook Uros Vitas zal er niet bij zijn op Stayen. Hij sukkelt opnieuw met de knie. Jongeling Hannes Smolders vult de selectie aan.

Indien KV zich niet kan plaatsen voor de finale van PO2, zien de spelers en staf elkaar terug op 18 juni, dan start de voorbereiding op volgend seizoen. In het tussenseizoen wil Malinwa de ploeg verder versterken. “Ik heb een duidelijk idee van wat we nodig hebben, maar de transfers zullen intern besproken worden”, aldus Ferrera.

Foto: Radio ReflexKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar