Nieuws
theforcemechelen

donderdag 18 mei 2017 21:00 - Mechelen

Integrale Veiligheid TSM draait zijn stoel voor ‘The Force van Mechelen’

Wil jij net zoals Sven, Lina, Jinnih en Leo werken bij de politie? Maar heb je toch nog dat extra duwtje in de rug nodig? Dan kan je de voorbereidende opleiding Integrale Veiligheid volgen bij Technische Scholen Mechelen.

Dit is dé opleiding om als jongere je kansen te vergroten voor de selectieproeven van de politie. Op zondag 21 mei ontdek je deze richting en vele andere op de openschooldag van TSM. Ook de politie zal hier aanwezig zijn met een stand, folders en een extra woordje uitleg.

Een maand geleden lanceerden Stad Mechelen en de lokale politie de rekruteringscampagne ‘The Force van Mechelen – Willebroek’. Ze willen jongeren, in het bijzonder met een migratie-achtergrond, motiveren om aan de slag te gaan bij de politie. Ook TSM wil hierbij een bijzondere bijdrage leveren aan de Mechelse gemeenschap en werkt daarom nauw samen met de politie Mechelen-Willebroek. Vanuit Integrale Veiligheid is het belangrijk om jongeren te sensibiliseren en kennis te laten maken met het professionele werkveld.

In Integrale Veiligheid kunnen jongeren kennismaken met de operationele werking van de politiezone door hier stage te lopen. Tijdens de lessen krijgen ze meer uitleg van professionals uit het werkveld en politie-inspecteurs worden actief ingezet om leerlingen te informeren over de werking en belangrijke politionele zaken. Je wordt met andere woorden klaargestoomd voor een job bij de politie.

Technische Scholen Mechelen, of kortweg TSM, biedt een breed en uniek studieaanbod aan in technologie, media en wetenschappen met al meer dan 100 jaar ervaring in STEM. Meer dan 4000 leerlingen en cursisten komen wekelijks over de vloer in de vier vestigingen van TSM (eerste graad, tweede en derde graad, Centrum Leren en Werken en Centrum voor Volwassenenonderwijs).Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar