Nieuws
de kuisploeg

donderdag 18 mei 2017 17:58 - Mechelen

Aftrap netheidscampagne ‘Stad om te Zoenen’ in wijk Nekkerspoel

Nu zaterdag 20 mei wordt de Mechelse netheidscampagne ‘Stad om te Zoenen 2017’ effectief op gang gebracht in de wijk Nekkerspoel.

De schepenen Katleen Den Roover en Chris Backx gaan met bewoners op ronde in de buurt om verbeterpunten op vlak van netheid vast te stellen. Vervolgens gaan op maandag 22 en dinsdag 23 mei ku(i)sploegen aan de slag om het openbaar domein in de wijk Nekkerspoel proper te maken en waar nodig kleine herstellingen uit te voeren.

“Wij komen samen nu zaterdag om 10.30 uur in het Speelgoedstraatje vlak achter Nekkerspoel-station. We hopen dat er zoveel mogelijk bewoners komen opdagen om samen met hen te bepalen welke problemen we p vlak van netheid in het openbaar domein waar gaan aanpakken. Tegen 12.30 uur moeten we hiermee klaar zijn en krijgen de deelnemers een drink aangeboden. Vanaf 13 uur krijgen de bewoners vuilzakken om in de buurt zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen. Maandag 22 en dinsdag 23 mei houden de ku(i)sploegen opruim- en herstellingsacties. Dit zullen ze ook nog verder doen maandag 22 en dinsdag 23 mei. Dan zou de wijk Nekkerspoel een zichtbaar properdere aanblik moeten hebben”, zegt schepen van Wijk- en Dorpszaken Katleen Den Roover (N-VA).

“Eveneens roepen we de bewoners van de wijk Nekkerspoel op om nu zaterdagnamiddag mee zwerfvuil te ruimen. Wie in de voormiddag komt voor de rondgang, mag gerust al vuilzakken meebrengen. Het zwerfvuil wordt op één plaats verzameld en zaterdagavond opgehaald”, geeft schepen van Openbare Werken Chris Backx (N-VA) nog mee.

Deze actie zal worden herhaald op 10-12-13 juni in de wijk Kruisbaan en 24-26-27 juni in de buurt ’t Hofke in wijk Arsenaal.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar