Nieuws
Artstage

woensdag 17 mei 2017 00:04 - Mechelen

Mechelen Talentenfabriek presenteert ARTstage op Cultuurplein

Mechelen talentenfabriek nam een vliegende start met de artistieke werk- en toonplek ARTEnova. Nu ontrolt Mechelen Talentenfabriek haar tweede pijler: ARTstage. Het Cultuurplein wordt deze zomer, tijdens de maanden augustus en september, op woensdagavond een podium voor talent.

“ARTstage is een podium waar artistiek talent optredens kan geven en uittesten op publiek zoals bij een free podium. Onze talentenmakelaar Koen Kwanten van Mechelen Talentenfabriek coördineert alles. Hij maakt voor ARTstage de selectie en staat in voor de programmatie” zegt schepen van Cultuur Björn Siffer.

Open call
Schepen van Cultuur Björn Siffer doet daarom een open call. Met deze open call nodigt hij artistiek talent uit om creaties of improvisaties te presenteren op ARTstage. Het publiek zal kunnen genieten van verschillende korte voorstellingen, performances en optredens.

“Meer informatie inwinnen of zich kandidaat stellen kan via talentenfabriek@mechelen.be en dit voor 30 juni” zegt schepen Siffer “We hopen zo, samen met de partners, om meer zichtbaarheid te geven aan Mechels talent of talent dat in onze artistieke biotoop goed kan aarden”

Cultuurplein, biotoop voor talent
“We hebben de ambitie om hier een écht Cultuurplein te maken” zegt Björn Siffer. “Met Cultuurcafé De Kuub is dat al zeer goed geslaagd, maar we gaan de inspanningen nog opdrijven”

De partners van Mechelen Talentenfabriek zijn cultuurcafé de Kuub en de culturele bewoners van het Cultuurplein: Cultuurcentrum Mechelen (incl. H30), De Maan, Academie voor Beeldende Kunst en het Conservatorium. “Deze partners zullen mee talent aanleveren dat voor ARTstage in aanmerking komt. Door er gewoon over te praten, dus nog voor deze open call hebben zich al heel wat kunstenaars uit verschillende genres spontaan aangeboden. Daaronder urban en hedendaagse dans, hip hop en slam poetry, improvisatiemuziek en spoken word… Er zullen soms ook meerdere artiesten en genres aan bod komen op een woensdagavond” zegt Björn Siffer.

Ook ARTenova toont zich
ARTstage is de tweede pijler die Mechelen Talentenfabriek uitrolt. Daarnaast blijft de werking van Mechelen Talentenfabriek ook in ontwikkeling en zichtbaar in de eerste pijler ARTenova. Sinds december is de voormalige meubelzaak in de Consciencestraat een werkplek voor kunstenaars en creatievelingen. Momenteel zijn er al 35 kunstenaars actief, en hebben er al verschillende voorstellingen (Collectief Uitzicht), concerten (ism Gr’ambacht) en tentoonstellingen (Jos Verhoogen, St. Lucas, Christel van Hemelrijck en de tentoonstelling Beurs in het kader van Op.Recht.Mechelen) plaatsgevonden. De volgende projecten zijn tentoonstellingen van afstudeerprojecten fotografie IKA (16-18 juni) en afstudeerprojecten meubelontwerp van Thomas More (24-25 juni). Ook tijdens D’ART (28 juni – 2 juli) zullen er in ARTenova tentoonstellingen en performances doorgaan.

foto: stad MechelenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar