Nieuws
Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie

woensdag 17 mei 2017 22:11 - Mechelen

Margareta ziet alle kleuren van de regenboog

Woensdag 17 mei is het de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. De stad Mechelen sluit hierbij volledig aan met een aantal duidelijk zichtbare acties.

Nog te vaak worden holebi-koppels nagekeken of nageroepen op straat. Anno 2017 is discriminatie tegenover hen nog steeds een angstaanjagend feit. In Mechelen is géén plaats voor homohaat. Daarom onderneemt de stad Mechelen in de week van 17 tot en met 24 mei verschillende zichtbaarheidsacties om het thema onder de aandacht te brengen.

Woensdagmiddag hees de Homo- en Lesbiennewerking Mechelen aan het stadhuis de symbolische regenboogvlag in aanwezigheid van o.a. Dries Van de Put (finalist Mister Gay), een afvaardiging van het Huis van de Mens en schepen van Diversiteit Marc Hendrickx. Tijdens de zaterdagmarkt vindt er in samenwerking met het interfederale gelijke kansencentrum Unia de ballonnenactie ‘Doorprik vooroordelen’ plaats. Vorig jaar was Margareta van Oostenrijk gehuld in een ‘regenboogkleed’. Ditmaal krijgt ze een ‘regenbooghoed’, gemaakt door een jonge kunstenares die dankzij het Mechels project Talentenfabriek haar creativiteit kon botvieren. Via de overkoepelende handelaarsvereniging Mechelen MeeMaken konden handelaars, horeca-uitbaters en marktkramers gratis een regenboogpakketje (regenboogpancarte + button) bestellen. Zo’n 30 handelaars hebben hierop ingetekend.

Heel de week wappert voor het stadhuis de regenboogvlag. Burgers krijgen op verschillende publieke plaatsen de kans om een regenboogbutton op te spelden en zo het signaal van verdraagzaamheid verder te verspreiden. Ook de onthaalmedewerkers in het Huis van de Mechelaar, personeelsleden van de stad, het Sociaal Huis, de politie en de bibliotheek zullen regenboogbuttons dragen. De bibliotheek zet tot 24 mei het thema in de kijker door een aparte infostand met allerlei fictie- en non-fictiemateriaal rond het thema in te richten. Op 17 mei worden de sociale mediakanalen van de stad getooid in de regenboogkleuren.
“Met al deze symbolische acties steken we de holebi- en transgemeenschap een hart onder de riem en roepen we samen op tot verdraagzaamheid”, besluit schepen van Diversiteit Marc Hendrickx.

foto: Radio ReflexKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar