Nieuws
Stadslogo Mechelen

woensdag 17 mei 2017 15:27 - Mechelen

Herstellingwerken kasseien Veemarkt en Befferstraat

Van 29 mei tot 28 juni zullen er in het stadscentrum herstellingen van de kasseien op de Veemarkt en de Befferstraat worden uitgevoerd. De werken zijn in drie fasen gepland.

“Er doen zich op de Veemarkt en in een deel van de Befferstraat enkele wegverzakkingen voor. Die worden de komende weken hersteld. In een eerste fase, van 29 mei tot 9 juni, wordt de zone tussen de Varkensstraat en de bushalteplaatsen op de Veemarkt aangepakt. Omdat dit deel van de Veemarkt dan bijna volledig opgebroken zal zijn, zal er die periode geen enkele bus kunnen stoppen op de Veemarkt. Tot en met 9 juni worden haltes voor de meeste Lijnbussen verplaatst naar de Zwartzustersvest ter hoogte van het ziekenhuis. Vervolgens van 12 tot 23 juni krijgen de kasseien tussen de Keizerstraat en de Varkensstraat een herstelbeurt. Tijdens deze fase zal het stadhuis te bereiken zijn via een omleiding langs de Varkensstraat, waar de paaltjes ter hoogte van de Befferstraat tijdelijk worden verwijderd. Tussendoor gebeuren er in juni ook nog enkele lokale wegherstellingen gebeuren in de Befferstraat en aan de Grote Markt. Hiertoe zullen de paaltjes voor het stadhuis worden verwijderd en de rijbaan deels worden verlegd, zodat het verkeer steeds door kan. Belangrijk om weten is nog dat deze werken geen invloed zullen hebben op de zaterdagse markten, aangezien er op zaterdag niet wordt gewerkt”, verduidelijkt schepen van Openbare Werken Chris Backx (N-VA).Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar