Nieuws
Racing Mechelen - oscar pelouza

woensdag 17 mei 2017 22:17 - Mechelen

Eerste muziekfestival op Racing Mechelen

De voorverkoop van het eerste muziekfestival op Racing Mechelen – Oscarpelouza – loopt als een trein.

“Er zit duidelijk nog veel muziek in Racing, letterlijk en figuurlijk. We hopen zaterdag veel volk te ontvangen. Onze deur staat voor iedereen open”, klinkt het bij de organisatie.

Arnout Geys en zijn organisatieteam hebben helse weken achter de rug. Toen het idee rijpte om op Racing een heus muziekfestival te organiseren, wist niemand goed waar te beginnen.

Arnout Geys, de trekker van OVK Events, nam evenwel de koe bij de horens en kijk: zaterdag zal Racing klaar zijn om voor de eerste keer in zijn geschiedenis een muziekfestival te organiseren. Oscarpelouza 1 met zijn meer dan 100 vrijwilligers is geboren, dat hij nog veel kindjes moge krijgen.

“Met Oscarpelouza willen we tonen dat er ondanks drie sportieve degradaties op een rij nog altijd veel muziek in Racing zit”, zegt organisator Arnout. “Met dit positieve verhaal – een uniek evenement – staan we open voor iedereen: Racingers, niet-Racingers, voetbalfans, voetbalhaters, jong, oud en alle kleuren van de regenboog.”

“We willen de mensen op het hoofdveld van Racing, met de prachtige Engelse tribune op de achtergrond, iets moois laten beleven dat het voetbal overstijgt. Een voetbalclub vertolkt immers ook een sociaal-culturele rol. We houden een dag waarop de Mechelse jeugd zich eens goed kan uitleven. Als de mensen dan ook nog eens kennis kunnen maken met de traditieclub die Racing Mechelen is, dan is dat alleen maar mooi meegenomen.”

“Er moet gefeest worden in onze voetbaltempel. Racing is nog springlevend. Structureel, financieel, commercieel en sportief zal de club volgend seizoen stilaan weer op punt staan, met onze jeugdwerking als fundament. De opbrengst van dit festival gaat dan ook integraal naar onze jeugdopleiding en G-werking.”

In normale omstandigheden heeft een organisatiecomité 10 maanden nodig om een muziekfestival voor te bereiden, nu moest alles veel sneller gaan. Arnout: “We hebben de klus geklaard in twee maanden. De kern van ons team bestaat uit 7 mensen, met daarbij de vrouw van voorzitter Koen en de Mechelse rapper Pita die met zijn vzw Lof mee de kar trekt en met zijn jongeren een positief alternatief wil bieden voor de zurigheid in onze samenleving. Enkele van Pita’s jongeren zullen zaterdag optreden. Ik denk aan Zwarte Panter en Lin.C.”

“We krijgen veel positieve reacties op ons initiatief, dat naast een festival ook bestaat uit een rommelmarkt en een voetbaltoernooi voor supporters. Daar hebben zich 14 ploegen voor ingeschreven. Fysiek en muziek gaan bij ons hand in hand: eerst de inspanning, daarna de ontspanning.”

“We hebben momenteel al meer dan 500 tickets verkocht, dat is toch al heel mooi. De voorverkoop gaat nog door tot zaterdag, in de voorverkooppunten (zie www.oscarpelouza.be). De dag zelf kunnen de mensen dan uiteraard tickets aan de kassa in OVK zelf kopen, voor 7 euro per stuk. We hopen op een grote opkomst voor een feest tot in de vroege uurtjes, want op de afterparty zullen enkele Racing-supporters met de nodige beats een magistraal punt achter de dag zetten.”

foto: Racing MechelenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Klik hier voor meer sportnieuws

Commentaar