Nieuws
speeldag 2017

donderdag 20 april 2017 16:40 - Mechelen

Speeldag belooft magisch te worden

Op zondag 7 mei wordt de binnenstad voor de twaalfde editie van de Speeldag omgetoverd tot een magische wereld vol leuke activiteiten, optredens en animatie. Meer dan 30 kindvriendelijke organisaties slaan op zeven pleinen hun tenten op. Speelvogels kunnen extra lang ravotten, want de Speeldag start een uurtje vroeger dan vorige jaren.

Elk jaar lokt de Speeldag duizenden gezinnen en kinderen naar Mechelen, om te spelen, spelen én nog eens spelen. Het historische stadscentrum is voor een dag verkeersvrij en wordt overspoeld door meer dan 30 standhouders, waaronder het Speelgoedmuseum, Technopolis, LEGO, De MAAN, Circolito, Disney Channel, BAZART, Awel, Gezinsbond, …

“Niet alleen op de Speeldag, maar ook alle andere dagen krijgen kinderen in Mechelen tijd en ruimte om onbezorgd te ravotten, te ontdekken of te experimenteren, dankzij een aantrekkelijk en gevarieerd aanbod van infrastructuur en activiteiten voor kinderen en gezinnen. Op de Speeldag willen we die vele troeven van Mechelen Kinderstad in de verf zetten bij onze bewoners en onze bezoekers”, zegt schepen van Jeugd Greet Geypen.

Magische vluchten en meer
Deze twaalfde Speeldag draait helemaal rond toveren. Een niet-te-missen attractie is ‘de magische vlucht’, een death ride van acht meter hoog op de Veemarkt. Wandel zeker ook eens langs de Wondermarkt met fakir, dromerige bellen, magische vertelsels en een knotsgekke ziener. Straatanimatoren, waaronder natuurlijk ook goochelaars, toveren onderweg een lach op jouw gezichten.

Zeven toverpleinen

Er wordt getoverd op zeven pleinen:
• Magische Verdwijnspoor (IJzerenleen)
• Goochelplein (Botermarkt)
• Expecto Patronum (Veemarkt)
• Hocus pocus plein (Grote Markt + Schoenmarkt)
• Dagdroomstroom (Befferstraat)
• Wi-wa-wonderplein (Cultuurplein) > net zoals vorig jaar wordt het Cultuurplein voorbehouden voor de allerkleinste bezoekertjes.

Bezoekers bereiken het speelparadijs via drie centrale ingangen: via de Veemarkt, Onder den Toren of via de IJzerenleen. Aan de ingang krijgt elk kind een programmaboekje, een goodiebag Er worden 7500 zakjes uitgedeeld. Op is op! en een gsm-nummerbandje.

Shows op het podium
Op het Hocus Pocus plein (a.k.a. de Grote Markt) zullen volgende artiesten het beste van zichzelf geven:
• 10.00u Goochelaar Koenraad blaast je omver met zijn goocheltrucs
• 12.30u De jongens en meisjes van Disney’s ‘Just Like Me’. Dans, zing en doe lekker gek met de vloggers Nina, Zoe, Tommy, Liz en Max!
• 15.30u Huwelijk PLAYMOBIL Ridder en Prinses met kinderburgemeester Maija Mans + optreden kleine Stadsartiest Yannis
• 16.00u De Bende met Lisa Michels (finaliste ‘K3 zoekt K3’) en Joyce Beullens (presentatrice Studio 100 TV)

Tussen de acts door kan iedereen met de dansworkshops van Thomas van Disney Junior op het podium de beentjes nog eens losschudden.
Van sporten tot knutselen, van goochelen tot bouwen, van koken tot toveren, er is voor ieder wat wils op de magische Speeldag op 7 mei.

foto: campagnebeeld Speeldag 2017Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar