Nieuws
Ouden dok

woensdag 19 april 2017 19:10 - Mechelen

Elf scholen krijgen allerlaatste rondleidingen in “Mechelse ouden dok”

Deze week vinden in de oude zwemdok aan het Rode Kruisplein de allerlaatste rondleidingen plaats, exclusief voor leerlingen uit 11 Mechelse scholen.

De voormalige ‘Stedelijke badinrichting en douane-entrepot’, beter gekend als de ‘oude zwemdok’, werd in 2001 voor het publiek gesloten. Dit jaar starten hier herbestemmingswerken om de oude zwemdok te transformeren tot een hotel, gerund door het Nederlandse Van der Valk-concern.

“Dat de oude zwemdok bij heel wat Mechelaars nostalgische herinneringen oproept, mocht blijken uit de meer dan 2000 kijklustigen vorig jaar tijdens de door de stad georganiseerde rondleidingen. Als fervente zwemmer bewaar ik de beste herinneringen aan ‘den dok’ waar ik van jongs af menig baantje heb getrokken. Deze week hebben leerlingen uit 11 Mechelse scholen de mogelijkheid om het gebouw te bezoeken waar velen van hun ouders en grootouders hebben leren zwemmen. Een gids vertelt hen over de 103-jarige geschiedenis, de lopende restauratie en de toekomstplannen van dit bijzonder gebouw. Zo bieden we scholieren de uitzonderlijke kans om historisch waardevol erfgoed, dat deel uitmaakt van het Mechelse collectief geheugen, van onze stad te ontdekken”, zegt schepen van Onderwijs Marc Hendrickx (N-VA).

De scholen die zich hebben ingeschreven voor de laatste rondleidingen in de oude zwemdok zijn: Ursulinen, Busleyden Atheneum Pitzemburg, De Ark, De Puzzel, Go Shil!, de Provinciale Tuinbouwschool, De Spreeuwen, TSM-middenschool, CBE Open School, CDO Spoor 5 en Sint-Lambertus Muizen.

Foto: Stad MechelenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar