Nieuws
verkeerscontrole

maandag 17 april 2017 14:33 - Mechelen

Politie onderschept bestuurder: dronken, onder invloed van drugs, niet verzekerd en schouwing vervallen

De lokale politie Mechelen-Willebroek voerde op zaterdag 15 en zondag 16 april 2017 overdag alcoholcontroles, controles op drugs in het verkeer en gerechtelijke controles uit op diverse locaties in Mechelen en Willebroek.

In totaal werden 1160 ademtests afgenomen. 23 bestuurders testten positief: 16 wegens strafbare alcoholopname in het verkeer, 5 wegens drugs in het verkeer en 2 wegens strafbare alcoholopname én drugs in het verkeer tegelijkertijd.

Zeven rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Daarbij had een bestuurder had maar liefst 2,3 gram pro mille alcohol in zijn bloed. Hij reed tevens onder invloed van cannabis. Zelfs voor beide inbreuken apart zou zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken geweest zijn. Tevens was zijn voertuig niet meer geldig verzekerd sinds 21 mei 2016. Hierop werd dit weggetakeld en in beslag genomen. Tot slot was ook de schouwing van het voertuig vervallen sinds 29 oktober 2016. Acht bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren voor een periode van 6 uur. Acht bestuurders deden dit voor een periode van 3 uur. Eén onder hen had zijn rijbewijs niet op zak. Hierop werd zijn voertuig 3 uur ingehouden.

Zeven bestuurders kregen een proces-verbaal inzake het niet dragen van de veiligheidsgordel, met telkens 110 euro boete tot gevolg. Vijf onder hen waren officieel gedomicilieerd in het buitenland: zij dienden onmiddellijk 110 euro cash betalen. Drie bestuurders kregen een proces-verbaal omdat ze telkens een kindje los in hun voertuig vervoerden, met telkens 165 euro boete tot gevolg. Twee bestuurders van motorfietsen 125 cc werden geverbaliseerd omdat zij hun voertuig bestuurden onder dekking van hun rijbewijs categorie B, daar waar zij tevens houder dienen te zijn van een rijbewijs categorie A1. Een voertuig werd onderschept waarvan de schouwing vervallen was sinds 30/12/16.

Tien bestuurders legden een negatieve speekseltest af in het kader van drugs in het verkeer. Er werden tevens uitgebreide gerechtelijke controles van personen en voertuigen uitgevoerd. Hierbij werd o.a. bij een persoon een gebruikershoeveelheid drugs aangetroffen en in beslag genomen.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar