Nieuws
waasland beveren kv mechelen po2

zaterdag 15 april 2017 19:55

Malinwa pakt volle buit op de Freethiel

KV Mechelen heeft de wedstrijd op bezoek met 1-2 gewonnen.

Malinwa kwam al na zes minuten op voorsprong tegen Waasland-Beveren. Na een fout op Randall Leal kreeg KV een strafschop. Uros Vitas zette zich achter de bal en schoot hem hard en laag binnen: 0-1. Even later begon Glenn Claes aan een solo maar hij strandde uiteindelijk in de verdediging. Na twintig minuten claimde Beveren een penalty na een vermeende fout van Cobbaut op Myny. Scheidsrechter Geldhof liet echter doorspelen.

Halverwege de eerste helft kreeg Waasland-Beveren een grote kans. Ibrahima Seck kon uithalen maar zijn schot week af op een Mechelse verdediger en ging over. Daarna bleven de Waaslanders de meest dreigende ploeg maar scoren lukte niet. Tot Gano de bal een kleine tien minuten voor de rust door kon koppen tot bij Jens Cools. Die schoot het leer in de bovenhoek voorbij Coosemans. 1-1 was meteen ook de ruststand, al kwam Beveren nog dicht bij een doelpunt. Het schot van Gano werd echter op de lijn gekeerd.

Bij de rust bleef Filipovic in de kleedkamer. De meer aanvallend ingestelde Reda Jaadi werd zijn vervanger. Dat pakte al snel goed uit want na een achttal minuten in de tweede helft zette hij Malinwa opnieuw op voorsprong. Ook daarna bleef Mechelen druk zetten en Beveren-doelman Goblet moet een aantal keer ingrijpen. Aan de overzijde kon invaller Dhondt schieten maar de bal week af en verdween naast het doel van Coosemans. Een kwartier voor tijd haalde ook Boljevic uit, maar het leer vloog hoog over.

Daarna gebeurde er nog maar weinig. Goblet moest nog een keer redding brengen op een schot van Verdier, maar daar bleef het bij. Na negentig minuten gaf het bord dan ook 1-2 aan. Door deze overwinning springt Malinwa voorlopig naar de tweede plek in Groep A van Play-off 2.

Foto: Radio ReflexKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar