De foodshopper ontdekt aan de hand van dit boek waar hij of zij in Mechelen culinaire specialiteiten kan vinden om thuis zelf een gerecht uit de koksmuts te toveren en waar, tussen het foodshoppen door, kan verpoosd worden in een stemmig eet- of drinkcafé.
Eigenlijk is dit boek ook een introductie tot ‘slow (food)shopping’: zonder haast en stress door de stad struinen, interessante winkels binnenstappen, nieuwe ingrediënten ontdekken en tussendoor inspiratie opdoen tijdens een originele lunch of bij een inspirerend drankje. De 32 in de gids opgenomen adressen liggen verdeeld over drie ‘food’paden. Elke zaak wordt op sfeervolle manier voorgesteld aan de hand van woord en beeld. Met de ‘favoriet van het huis’ worden de spots gericht op een product of gerecht dat de zaak in hoge mate typeert.
Bij ‘slow foodshopping’ hoort een maximum aan comfort. Dus geeft FOODPAD door Mechelen, met de steun van de Stad Mechelen, ook interessante tips over bereikbaarheid en handenvrij shoppen in de Dijlestad.
Als verrassend intermezzo wordt tussen FOODPAD 2 en FOODPAD 3 een virtuele shoppingroute beschreven door het Mechelen van 50 jaar geleden. Voor vele lezers een ontdekking, voor anderen een herinnering, maar de conclusie is duidelijk: toen deed men gewoon ‘kommiesjes’, nu doen we aan foodshopping.
FOODPAD door MECHELEN werd geschreven en uitgegeven door René Binnemans, in een vroeger leven meer dan 40 jaar actief in de marketingwereld van voeding, en is te koop voor € 14,95 in alle zaken opgenomen in het boek en aan de balies van Visit Mechelen.
foto: bookcover FOODPAD