Nieuws
Gedenkplaat Alice Nahon

vrijdag 17 februari 2017 16:33 - Putte

Putte heeft gedenkplaat van Alice Nahon terug in bezit

Nadat Alice Nahon de voorbije zomer nog werd uitgeroepen tot “Dé Puttenaar” krijgt deze Putse dichteres weldra opnieuw een prominente plaats in het straatbeeld.

Na de afbraak van het oude Kasteeltje van Namen, langs de Mechelbaan, geraakte de herdenkingsplaat voor Alice Nahon (1896-1933) uit de jaren ’60 zoek.
“Door een intense zoektocht en via tal van gesprekken met heel wat partners uit de erfgoedsector, is deze herdenkingsplaat terug in het bezit van de Putse gemeenschap. Het gemeentebestuur heeft deze plaat immers kunnen verwerven. Hiervoor zijn we als gemeentebestuur dan ook zeer tevreden”, aldus schepen van cultuur Inge De Bie.

Doordat de zoektocht naar deze originele plaat wat langer geduurd heeft dan men vooraf vermoedde, heeft het gemeentebestuur vorig jaar reeds samen met GETENA en MV-projecten een nieuwe herdenkingsplaat aangebracht op de plaats waar de originele plaat hing.

“In de nabije toekomst zal de dichteres van “’t Is goed in ’t eigen hert te kijken” dus zeker de nodige aandacht krijgen in het dorpsbeeld. Want naast de nieuwe herdenkingsplaat zal ook de originele plaat een mooie plek krijgen op het nieuwe aangelegde kerkplein. Putte zal meer dan ooit laten zien aan de inwoners en de bezoekers dat Alice Nahon haar plaats in het culturele leven hier heeft verdiend,” besluit burgemeester Peter Gysbrechts.

foto: gemeente PutteKlik hier voor meer nieuws uit de regio Putte

Commentaar