Nieuws
crepulja FC Shakhtyor

vrijdag 17 februari 2017 19:07

Onze Mechelse Huurlingen: Welke ex-KVM-speler presteerde waar en hoe?

KV Mechelen zendt haar zonen uit. Onze sportredactie maakt wekelijks een round up van hun prestaties en berichten op onze nieuwssite.

De Wit-Russische club FC Shakhtyor speelde afgelopen week op stage in Turkije nog twee oefenwedstrijden. Tegen het Oekraïense Vorskla Poltava verloor het met 1-2. Crepulja speelde de volledige wedstrijd mee. Ook tegen het Litouwse Zalgiris Vilnius kreeg de Kroatische huurling speelminuten. Hij begon aan de wedstrijd, die uiteindelijk op een 1-1 gelijkspel eindigde, en werd bij de rust gewisseld.

In de Jupiler Pro League leed Zulte-Waregem een zware 4-2 nederlaag tegen recordkampioen Anderlecht. Mbaye Leye opende al na twee minuten de score voor Zulte maar twintig minuten later hing ex-KV-speler Sofiane Hanni de bordjes opnieuw gelijk. Vlak voor rust zette diezelfde Hanni Massimo Bruno op weg naar de 2-1 met een assist. Vlak na de pauze maakte Tielemans er al 3-1 van. Leye kon wat later nog wel milderen tot 3-2 maar uiteindelijk zette Chipciu in de blessuretijd de eindstand op het bord. Huurling Jens Naessens zat niet in de selectie bij Zulte, dat Oostende ziet naderen tot op twee punten.

Na een reeks van elf ongeslagen competitiewedstrijden op rij weet Antwerp weer wat verliezen is. In de belangrijke wedstrijd tegen Lierse bleken de Pallieters met 0-2 te sterk. Luxemburgs international Joachim schoot al na vier minuten de 0-1 op het scorebord. Na een dik halfuur verdubbelde De Belder die voorsprong. Lierse springt zo over Antwerp naar de leidersplaats in 1B en heeft nu twee punten meer dan The Great Old. Malinwa-huurling Alexander Corryn speelde de volledige wedstrijd mee bij Antwerp.

In de Eerste Amateurklasse heeft Hamme na een 0 op 9 nog eens kunnen winnen. Tegen White Star Bruxelles werd het 1-0. Stijn De Wilde tekende na 52 minuten voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Huurling Mingiedi kwam niet in actie voor Hamme, dat elfde is. Bruxelles kon al dertien wedstrijden op niet meer winnen en leed tegen Hamme al haar zesde nederlaag op rij.

Reuring, ophef en consternatie in de Tweede Amateurklasse. Rupel Boom nam het in eigen huis op tegen FC Duffel. Vlak voor de pauze stond het al 3-0 voor Boom na goals van Mertens, oud-KVM-speler Adesanya en Munoz Herrera. Plots vielen van één lichtmast alle lampen uit en waren er rook en uitslaande vlammen te zien uit de elektriciteitskast. De brandweer bluste de brand en liet extra schijnwerpers aanrukken maar toch besliste de scheidsrechter de wedstrijd bij de rust definitief af te fluiten. Zo bleven beide ploegen met nul punten achter. Op 22 februari komt de zaak voor bij het Sportcomité in het Bondsgebouw in Brussel. Huurling Miguel Mees stond de ‘volledige’ wedstrijd op het veld. Boom blijft voorlopig vijfde.

Foto: Twitter crepulja FC ShakhtyorKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar