Nieuws
Logo Sint-Katelijne-Waver

vrijdag 17 februari 2017 10:33 - Sint-Katelijne-Waver

Meer tijd voor zwemles in Michielsbad

Het Autonoom Gemeentebedrijf van Sint-Katelijne-Waver heeft een aanpassing goedgekeurd van de uren voor publiekszwemmen in het Michielsbad. Hierdoor komt er meer ruimte vrij voor de zwemschool en kan het Michielsbad zijn functie als instructiebad nog beter vervullen.

“In heel Vlaanderen heerst een groot tekort aan zwemuren om kinderen te leren zwemmen. Ook in onze gemeente zijn er lange wachtlijsten. Daar moesten we een oplossing voor vinden”, vertelt burgemeester en schepen van sport Kristof Sels. “Bovendien bleken de huidige publieksuren niet de meest gewenste. Soms waren er zelfs geen zwemmers. Dus gingen we samen met de uitbaters van het zwembad rond de tafel zitten om te kijken hoe we dit konden aanpakken.”

Uit de gesprekken bleek dat dat de uurtjes publiekszwemmen ’s middags meer succes kennen dan ’s avonds. Dus werd er beslist om het uurtje publiekszwemmen op donderdagavond te verplaatsen naar ’s middags. Het publiekszwemmen zaterdagnamiddag zal een half uurtje vroeger sluiten. Het Michielsbad zal op zaterdag wel een uur vroeger open zijn voor de zwemschool. Bovendien neemt de zwemschool twee uren over van de duikschool.

“Deze afspraken maken dat de zwemschool nu per week vier en een half uur meer heeft om kinderen te leren zwemmen. Zo kan het Michielsbad, zonder het publiekszwemmen te vergeten, zijn functie als instructiebad nog beter vervullen en zullen de wachtlijsten veel kleiner worden”, zegt een tevreden burgemeester.

Logo Sint-Katelijne-WaverKlik hier voor meer nieuws uit de regio Sint-Katelijne-Waver

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar