Nieuws
KSC Mechelen

vrijdag 17 februari 2017 17:41 - Mechelen

Eerste spadesteek nieuw voetbalchalet KSC Mechelen

KSC Mechelen bestaat al meer dan 60 jaar en speelt voetbal op provinciaal niveau. De accommodatie dateert van het begin van de jaren 50 en is aan vernieuwing toe.

Na de aanleg van een kunstgrasveld enkele jaren geleden, is het nu de beurt aan de bouw van een nieuwe kantine en kleedkamers. Vrijdagmiddag werd de eerste spade in de grond gestoken door schepen van Sport Walter Schroons.

De nieuwbouw omvat onder meer 10 kleedkamers voor spelers en 2 voor scheidsrechters. Van zodra het nieuwe gebouw er staat wordt het oude gebouw afgebroken. Het A-veld zal omwille van de werken worden verkleind. In 2018 zal het worden heraangelegd. Het kostenplaatje bedraagt zo’n € 2 650 000. De club krijgt na de bouw het gebouw en de terreinen in erfpacht, hiervoor zal het een kleine vergoeding dienen te betalen aan de stad.

KSC Mechelen huisvest momenteel 315 jongeren in 25 jeugdploegen. Daarnaast telt de club nog ruim 100 spelers in dames- en herenseniorenploegen. Met 30 ploegen in competitie staat de club in de top van de clubs met de grootste voetbalactiviteit in de provincie Antwerpen. Zo’n 100 leden en medewerkers zetten zich dagelijks in voor de club.


audioreactie schepen van Sport Walter SchroonsKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar