Nieuws
Foto lachgas 2

donderdag 16 februari 2017 08:29 - Mechelen - Willebroek

Inhaleren van slagroomgas is nieuwe gevaarlijke trend bij Mechelse jongeren

De jongste tijd ontvangt lokale politie Mechelen-Willebroek regelmatig meldingen over jongeren die slagroomgas inhaleren. Naast het gezondheidsrisico voor de gebruikers zorgt het ook voor overlast en sluikstorten. De politie wil de jongeren dan ook sensibiliseren dit ‘spelletje’ van het gassnuiven aan hen te laten voorbijgaan.

Distikstofmonoxyde – in de volksmond ook wel eens lachgas genoemd – is een verbinding van stikstof en zuurstof. Vroeger werd het gebruikt in de medische sector als narcosemiddel. Vandaag wordt het onder meer in de voedingsindustrie gebruikt, als gaspatronen voor slagroomspuiten. Het inhaleren van dit gas kan (levens)gevaarlijk zijn.

Lokale politie Mechelen-Willebroek kent de jongste weken een opstoot van meldingen van jongeren die samenscholen om dit gas te gebruiken. Na gebruik laten zij de talloze lege flacons, veelal in woonbuurten, achter.

Meldingen van slachtoffers met ernstige kwetsuren zijn er nog niet binnengekomen bij politie Mechelen-Willebroek, toch wil ze waarschuwen voor de medische risico’s. Het snuiven van zulke producten is dikwijls een opstapje naar het gebruik van (soft)drugs.

Door het oneigenlijk gebruik van dit gas, dat enkel voorzien is voor voedselbereidingen, komt men al snel in de schemerzone van het druggebruik. Daarbij komt dan nog het medisch gevaar en de overlast die het veelal met zich meebrengt. Al deze factoren met een prominente focus op de gezondheidsrisico’s nopen de lokale politie Mechelen-Willebroek ertoe te sensibiliseren en de jongeren aan te raden niet mee te gaan in deze trend.

foto: Politie Mechelen-Willebroek – Op de foto is een hoeveelheid capsules te zien die op korte tijd achtergelaten werden op een locatie.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Willebroek

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar