Nieuws
Hof van Cortenbach

woensdag 15 februari 2017 14:51 - Mechelen

Werken Hof van Cortenbach vorderen goed

De werken aan het Hof van Cortenbach gaan goed vooruit. Begin december werden met succes, de zware schoringen die het gebouw domineerden verwijderd. Voor de volgende stap in de restauratie, wordt vrijdag een kraan voorzien in de Ziekeliedenstraat.

Afgelopen decennia geraakte het gebouw in verval, totdat de stad het in 2013 kocht en besloot het zijn historische uitstraling terug te geven. De restauratiewerken aan het Hof van Cortenbach aan de Korenmarkt, gingen van start op 30 mei van vorig jaar. Voor de restauratiewerken die nu op de agenda staan, voorziet aannemer Artes-Woudenburg een zelfrijdende snelmontagekraan in de Ziekeliedenstraat.

“De volgende stap in het verloop van de restauratie is het vervolledigen van het oorspronkelijke spitse dak, het opmetsen van de trapgevels en het bekleden van het dak met natuurleien”, aldus schepen van Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Greet Geypen.

Voor het plaatsen van de kraan zal de Ziekeliedenstraat vrijdag 17 februari, vanaf 6 uur worden afgezet voor doorgaand voetgangers- en fietsverkeer, tot het einde van de montage (vermoedelijk rond 16 uur).

De restauratie van het Hof van Cortenbach wordt verwacht begin februari 2018 klaar te zijn.

archieffoto: Flickr / ArcheoNet VlaanderenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar