Nieuws
ANPR camera

woensdag 15 februari 2017 14:55 - Bonheiden - Duffel - Putte - Sint-Katelijne-Waver

Politiezone Bodukap investeert fors in ANPR-netwerk

De politiezone Bodukap zal van de federale overheid € 497 361,46 bijkomende toelage ontvangen.

“We zullen dit extra geld toekomstgericht investeren: in ons ANPR-netwerk”, stelt burgemeester van Sint-Katelijne-Waver en voorzitter van het politiecollege Kristof Sels.

De extra toelage is het resultaat van een dading tussen verschillende politiezones en de VVSG enerzijds en de federale overheid anderzijds. Het geschil ging over de bijkomende federale toelage voor de politiehervorming van de periode 2002-2009. Als alle betrokken politiezones akkoord gaan met de dading, wordt deze dus afgesloten. “Gezien het een eenmalig bedrag is, gaan we dit niet gebruiken voor operationele doeleinden, zoals lonen of benzine betalen. We gaan dit bedrag investeren, op een nuttige en toekomstgerichte manier”, stelt Sels.

Het politiecollege besliste om het geld te investeren in een ANPR-netwerk (ter info: ANPR-camera’s zijn camera’s met nummerplaatherkenning). “Met dit geld kunnen we verschillende camera’s plaatsen, over de ganse politiezone. Waar en hoeveel camera’s we zullen plaatsen, zullen we bekijken in samenspraak tussen de vier gemeenten en de politie”, verduidelijkt Sels.

De politiezone zelf heeft reeds één mobiele ANPR-camera op een combi. De gemeente Sint-Katelijne-Waver heeft momenteel 4 palen met ANPR-camera’s staan, en gaat er dit jaar nog verschillende bijplaatsen.

“Op deze manier kan zowel de algemene criminaliteitsbestrijding als de verkeersveiligheid verhoogd worden, in de ganse politiezone”, besluit Sels.

Foto: Radio ReflexKlik hier voor meer nieuws uit de regio Bonheiden

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Duffel

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Putte

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Sint-Katelijne-Waver

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar