Nieuws
Stadslogo Mechelen

woensdag 15 februari 2017 12:37 - Mechelen

Optimalisering van dienstverlening in dorpshuizen

Om de dienstverlening in de dorpshuizen voor de burgers te optimaliseren, koopt de stad Mechelen twee zogeheten biobox-kits aan. Deze maken het mogelijk biometrische gegevens in de Belgische paspoorten op te nemen.

“In het kader van de veralgemening van de elektronische basisdocumenten dienen alle computers waarop identiteitskaarten worden aangevraagd tegen eind februari uitgerust te zijn met een handtekening- en fotoscanner. In het Huis van de Mechelaar zijn er zo al acht biobox-kits operationeel. Hiermee starten we in eerste instantie nu ook in het dorpshuis van Leest”, zegt schepen van Burgerzaken Marc Hendrickx (N-VA).

“Het is eveneens noodzakelijk om een biobox-kit in de dorpshuizen van Walem en Muizen te plaatsen. Als we dit niet doen , dan zouden er daar geen identiteitskaarten en kids-ID’s kunnen worden aangevraagd. Door het installeren van deze boxen kunnen we vanaf april in de drie dorpshuizen een zelfde dienstverlening aanbieden zoals in het Huis van de Mechelaar”, stelt schepen van Wijk- en Dorpszaken Katleen Den Roover (N-VA).

De toestellen bestaan uit een scanner om een pasfoto in te scannen, een vingerafdruklezer, software om de handgeschreven handtekening van de burger op te nemen en een documentlezer voor de activatie van nieuwe kaarten. Ze zullen worden geleverd door Cipal, het bedrijf dat lokale en provinciale overheden in Vlaanderen ondersteunt met innovatieve beleids- en e-governementdiensten om hun dienstverlening efficiënt en klantvriendelijk uit te voeren.

foto: logo stad MechelenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar