Nieuws
politie mechelen willebroek 4

dinsdag 14 februari 2017 13:35 - Mechelen - Willebroek

Politie-actie in horecazaken levert vooral drugs op

Tijdens de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 februari voerde de lokale politie Mechelen-Willebroek een grootschalige controleactie uit in een aantal horecazaken de politiezone.

De actie kaderde in een algemeen beleid toezicht en controle uit te oefenen op de horecazaken in de politiezone, alsook het aanpakken van overlastgevoelige plaatsen.

“De afgelopen maanden kregen we meldingen van onder meer gebruik en verkoop van verdovende middelen, wildplassen, vechtpartijen, illegale vreemdelingen, diefstallen en dronkenschap. Evident dat deze actie dan ook vooral oog had voor deze fenomenen. Zo wensen we de overlast voor de omgeving terug te dringen en is het een duidelijk signaal aan de bezoekers van de cafés en bij uitbreiding de buurt”, aldus politiewoordvoerder Dirk Van de Dande.

De politie Mechelen-Willebroek kreeg bij deze actie de steun van de federale politie met onder meer drugshonden en de RVA.

In totaal werden 121 personen aan een grondige controle onderworpen. 36 onder hen zijn bij de politie gekend voor eerder gepleegde feiten.

Bij de controle werden de volgende vaststellingen verricht:

- Twaalf bezoekers hadden een (kleine) hoeveelheid drugs (hasj, cannabis of cocaïne) op zak en kregen hiervoor een proces-verbaal. De drugs werden in beslag genomen.
- Acht bezoekers verbleven illegaal in ons land en werden ter beschikking gesteld van Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel.
- Een zaakvoerder werd geverbaliseerd voor het te werk stellen van personeel zonder arbeidscontract. (zwartwerk)
- Twee personen werden geverbaliseerd voor zwartwerk.
- Een bezoeker was in het bezit van een verboden wapen (knipmes), dat in beslag werd genomen.
- Een bezoeker was in het bezit van een aanzienlijk bedrag cash geld (€ 2000).

De lokale politie Mechelen-Willebroek zal ook in de toekomst zulke controleacties voeren om de overlast aan te pakken enerzijds en de leefbaarheid tussen bewoners en bezoekers van de buurten te behouden anderzijds.

foto: Radio ReflexKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Willebroek

Commentaar