Nieuws
nieuwe webstite Putte

donderdag 2 februari 2017 20:22 - Putte

Putte heeft nieuwe website

In januari lanceerde Putte zijn nieuwe website. De Puttenaar kon voor de klassieke dienstverlening al terecht via de nieuwe “look & feel” van de nieuwe website. Maar deze vernieuwing kadert in een groter project “Putte in transformatie” waar de gemeente Putte in 2017 belangrijke wijzigingen zal ondergaan en voluit de digitale kaart zal trekken.

Digitalisering en een moderne dienstverlening naar de burger toe is steeds één van mijn topprioriteiten geweest. Na het introduceren van de sociale media in 2016 is dit een heel belangrijke stap in onze transitie naar een gemeentebestuur dat sneller, accurater en klantvriendelijker werkt”, aldus burgemeester Peter Gysbrechts.

style="display:inline-block;width:300px;height:250px"
data-ad-client="ca-pub-6417471459373754"
data-ad-slot="9067721225">

Naast de traditionele webformulieren worden, waar mogelijk, directe connecties gemaakt met de achterliggende toepassingen zoals bijvoorbeeld de kinderopvang van Recreatex en het raadplegen van de bezetting van de verschillende zalen in Putte. Het meldingsproces wordt makkelijker gemaakt en de openingsuren van alle diensten worden nu duidelijk en gestructureerd weergegeven. Om onze burgers goed te kunnen helpen en talloze bezoekjes aan het gemeentehuis te vermijden werken we voortaan op afspraak. Hiervoor hoef je niet meer naar het gemeentehuis te komen maar doe je dat simpelweg via de website. Je krijgt onmiddellijk alle informatie van noodzakelijke documenten die je best kan meenemen van de betrokken dienst.

Wat zit er nog in de pijplijn voor 2017?
Maar we rollen in 2017 nog veel meer uit dan een webloket en het werken op afspraak. Heel binnenkort (februari – maart) kan je een heleboel attesten online verkrijgen. Attesten bevolking, burgerlijke stand en strafregister.

”Ook wat betreft inname van het openbaar domein (digitale aanvraag en betalingen) zal het proces voortaan voornamelijk online gebeuren. In juni lanceren we gelijktijdig de digitale aanvraag van de omgevingsvergunning en de notarisbrieven. Een belangrijke administratieve veréénvoudiging voor aanvragers”, vertelt schepen van Ruimtelijke Ordening, Stedenbouw en Mobiliteit, Peter De Vooght.

”In mei zal de uitleendienst ook digitaal operationeel zijn. Een win-win voor zowel de uitleners als de uitleendienst. In september zal je via de website niet alleen de zalen kunnen raadplegen, maar gaat iedereen de zalen kunnen huren via de website. Maar zelfs voor de senioren zullen we een digitaal aanbod ontwikkelen”, besluit schepen van Kind en Jeugd, Onderwijs, Cultuur en Uitleendienst, Inge De Bie.

In 2017 staat er dus heel wat op de digitale kalender en gaan we Putte transformeren tot een innovatie en moderne gemeente.

foto: gemeente PutteKlik hier voor meer nieuws uit de regio Putte

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar