Nieuws
Putte hal gemeentehuis

vrijdag 27 januari 2017 11:02 - Putte

Sluikstorters krijgen fikse boete in Putte

Met sensibiliserende bermborden en affiches, een team enthousiaste groene peters en een vuilnisbakkenplan bindt het gemeentebestuur van Putte de strijd aan met zwerfvuil en sluikstorten. Ondanks deze inspanningen komen zwerfvuil en sluikstorten nog al te vaak voor.

Het gemeentebestuur van Putte kiest voor een strenge aanpak. Er werden dit jaar reeds drie sluikstorters betrapt en beboet. De boetes lopen op tot € 270.

“Sluikstorters doen afbreuk aan de openbare reinheid en hebben een totaal gebrek aan respect voor de groene peters en de gemeentelijke diensten die hard werken om het openbare terrein proper te houden. Door boetes uit te schrijven, hopen we op een gedragsverandering”, aldus burgemeester Peter Gysbrechts.

Het gemeentebestuur bekijkt nu ook de mogelijkheden om camera’s te plaatsen op het grondgebied. “Overtreders vragen om een harde aanpak. Met sensibiliserende acties bereiken we deze specifieke doelgroep niet, vandaar dat we de mogelijkheden onderzoeken om camera’s te plaatsen”, licht schepen van milieu Jeroen De Cuyper toe.

foto: putte.beKlik hier voor meer nieuws uit de regio Putte

Commentaar