Het project ‘Eiskreem’ (www.eiskreem.be) van Bart Lenaerts en zijn partner Jolijn Gyssels werd door een jury als beste van de drie ingediende dossiers bevonden.
Bart Lenaerts en Jolijn Gyssels startten enkele jaren ‘Eiskreem’ op, met productie van ambachtelijk zelfgemaakte ijsjes. Ook aan de Leermarkt hebben ze ontbijtbar ‘Noen’ geopend. Deze zaak is intussen als knap voorbeeld van jong ondernemerschap uitgegroeid tot een vaste horecawaarde in Mechelen. “Een milkshakebar kan perfect functioneren naast een koffiebar. Ik ben ervan overtuigd dat dit concept een meerwaarde gaat vormen voor passanten en mensen extra kan aanmoedigen om tot dat deel van de Bruul / Vijfhoek door te wandelen”, meent schepen van Lokale Economie Katleen Den Roover (N-VA).
“Onze Eiskreem-producten zijn altijd heerlijk vers en handgemaakt met alleen de beste seizoens- en streekgebonden ingrediënten van lokale producenten. Die lijn trekken we door in de milkshakebar met milkshakes op basis van vers gedraaide vanille en puur vers fruit. Ook denken we aan mensen met lactose-intolerantie door bijvoorbeeld ijssoorten te creëren op basis van soja- of amandelmelk. Daarnaast willen we Mechels talent erbij betrekken en aanspreken om hun creaties in de aubette te tonen”, vertelt het uitbaterskoppel. Met een knipoog naar Mechelen Kinderstad zullen zij o.a. een originele ‘Rommy-milkshake’ (vanille + blauwe bessen) presenteren. De opening van de Eiskreem-milkshakebar in hartje Mechelen is voorzien begin juni. De periode voor de uitbating van de milkshakebar loopt tot eind september, waarna dan de aubette zal worden ingevuld door Mechelen Kinderstad.
Op de foto: Schepen Katleen Den Roover (midden) met Bart Lenaerts en Jolijn Gyssels die de aubette bij de ingang van de Kruidtuin aan de Bruul gaan uitbaten.